Canvi de recepta per a esquivar la taxa del sucre

Canvi de recepta per a esquivar la taxa del sucre Avís sobre la taxa del sucre en un supermercat / Foto: Liffey

Ahir va entrar en vigor la taxa del sucre, que grava les begudes amb 20 cèntims per litre si la quantitat de sucre per cada 100 mil·lilitres és d'entre 5 i 8 grams i 30 cèntims per sobre dels 8 grams. Així doncs, les llaunes de les marques més conegudes, com la Coca-cola o Club Orange, es graven amb 10 cèntims, un import que sembla que no hauria de canviar la pauta de compra dels consumidors.

Una altra història ben diferent són els envasos de dos litres de begudes ensucrades de marca blanca, que solen tenir un preu més baix que no pas les marques tradicionals i que amb un increment de 60 cèntims per envàs sí que podrien notar una disminució de la venda. És per això que les grans cadenes, com Tesco, Aldi, SuperValu i Centra ja feia temps que es preparaven per a fer front a la taxa i han canviat la recepta.

La majoria han reduït la quantitat de sucre o l'han substituïda per ingredients semblants, com edulcorants que queden fora de l'abast de la taxa. En el cas d'Aldi s'ha optat per reduir la quantitat de sucre a 4 grams per 100 mil·lilitres, 1 gram menys dels 5 que marquen el límit. Segons Finbar McCarthy, d'Aldi, han volgut mantenir el seu compromís d'oferir el preu més baix del mercat i alhora tenir cura de la salut de la clientela.

Per la seva banda, Tesco ha reconegut que han treballat de manera molt intensa amb els productors de les seves marques blanques a fi de rebaixar la quantitat de sucre però sense perdre el sabor de sempre. Finalment, Musgrave, propietària de les marques SuperValu i Centra, també ha rebaixat la quantitat de sucre.

Amb tot, Damian O'Reilly, expert en gestió comercial al Dublin Institute of Technology, ha assegurat que no creu que les begudes que es gravin amb aquesta nova taxa pateixin una davallada de vendes, afirmant que quan algú vegi la llauna de la seva beguda preferida al mateix lloc de sempre la comprarà igual encara que sigui una mica més cara.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt