5,7 milions d'euros en canvi de bus no reclamat en 6 anys

5,7 milions d'euros en canvi de bus no reclamat en 6 anys Rebuts de Dublin Bus a bescanviar / Foto: Liffey

Després de diversos atracaments en línies que cobrien zones apartades d'alguns dels barris més “calents” de la ciutat, Dublin Bus va decidir de no tornar el canvi amb monedes sinó fer-ho mitjançant l'emissió d'un rebut, a la mateixa tira que el bitllet, que l'usuari pot anar a bescanviar a l'oficina central que la companyia d'autobusos té a O'Connell Street (Dublin 1).

El que passa és que entre que la majoria de vegades el canvi és per un import molt petit i que la gent és molt mandrosa, Dublin Bus acumula milions en canvi no reclamat, més concretament 5,7 milions d'euros durant els darrers sis anys. Tanmateix, es preveu que la xifra vagi a la baixa en el futur arran de l'ús massiu de la Leap Card, una targeta que serveix per a tots els mètodes de transport públic i concertat i que, a fi d'incentivar-ne l'ús en detriment de pagar amb monedes, té unes tarifes més econòmiques; així doncs, cada vegada hi ha menys usuaris que paguin amb monedes.

Actualment, cada mes s'emeten rebuts de canvi per un valor de 50.000 euros, dels quals només se'n reclama un 10%, un percentatge força més baix del 33% que es reclamava durant els dies més foscos de la crisi econòmica, l'any 2011, que és quan s'ha reclamat més des que es va implementar aquest curiós sistema únic a Europa.

Pel que fa a l'import, es va "alliberant" esglaonadament a mesura que passa el temps tot deixant un generós coixí de seguretat, atès que no hi ha data límit per al bescanvi i es podria donar el cas que un dia tothom anés a reclamar. Els diners es destinen a projectes socials que es decideixen via votació popular.

Amb relació a les línies, les que han generat un import de canvi no reclamat més gran són la 15, amb 435.149 euros, la 46A amb 405.102, i la 16, amb 391,471; aquesta darrera molt probablement són turistes que van a l'aeroport i que, evidentment, no reclamen el canvi a l'oficina de Dublin Bus perquè ja se n'han anat. A l'altre costat de la classificació, és a dir, les línies que deixen menys diners pendents de reclamar, hi ha la 26, amb 1.709 euros, la 63 amb 1.504 i la 56, amb 1.156.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt