L'Església d'Irlanda deixa d'invertir en energia fòssil

L'Església d'Irlanda deixa d'invertir en energia fòssil Les xemeneies, ara en desús, de Poolbeg / Foto: Liffey

Seguint l'exemple d'entitats com el Trinity College de Dublin o la Queen's University de Belfast, la Church of Ireland, és a dir, la branca irlandesa de l'Església Anglicana, ha decidit de deixar d'invertir els seus diners sobrers en empreses que comercialitzen energia d'origen fòssil i fer-ho en empreses d'energies renovables. Les inversions de la institució es gestionen mitjançant un fideïcomís (fidúcia) establert l'any 1870.

La decisió, que s'ha pres via votació durant un Sínode General celebrat a Armagh, obligarà a partir del 2022 a excloure inversions en empreses en les quals més d'un 10% del volum de negoci sigui derivat d'energies d'origen fòssil. Aquesta tendència ja s'havia intensificat durant els darrers anys i si l'any 2011 representava el 10% de la seva cartera d'accions, actualment només en representa el 2,5%.

Segons Stephen Trew, membre del sínode, amb tots els inversors ètics que han anat apareixent arreu del món durant els darrers anys i després d'haver analitzat l'assumpte des d'un punt de vista ètic i de risc, l'Església d'Irlanda, amb l'ajuda de Déu, ha conclòs que aquest canvi en la política d'inversions és el camí correcte.

D'altra banda, al Dáil es prepara actualment una proposició de llei en la mateixa direcció que, en cas de tirar endavant, obligaria les diverses agències estatals amb cartera d'accions a deixar d'invertir en energia fòssil.

Font: The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt