La hipoteca a AIB va en funció del que es pengi a la xarxa

La hipoteca a AIB va en funció del que es pengi a la xarxa Placa a l'exterior d'una oficina d'AIB / Foto: Liffey

Durant els anys bojos del Celtic Tiger es donava crèdit a qualsevol individu que entrés a l'oficina bancària, alguns dels quals molt avesats a estirar més el braç que la màniga i amb actitud de nou ric, però sembla que les entitats van aprendre la lliçó i ara són molt més curoses a l'hora d'atorgar hipoteques, en alguns casos fins i tot compilant informació dels perfils que els clients potencials tenen a les diferents xarxes socials com Facebook, Twitter o Youtube.

És el cas d'AIB, nacionalitzat a l'inici de la crisi i del qual l'Estat encara en conserva un 71% de les accions. En aquest sentit, entre els diversos requisits que el banc demana a l'hora d'estudiar si aprova o no una hipoteca hi ha rebre el consentiment del sol·licitant de poder donar un cop d'ull als perfils de la xarxa social... aquella escapada de shopping nadalenc a Nova York, el cotxe nou, els sopars en restaurants de moda, la festa de la primera comunió de la nena, etc.

Amb tot, tant de xafardeig ha fet que AIB, un dels actors principals del mercat hipotecari a Irlanda, hagi estat acusat d'actuar com el Gran Germà i d'envair la privacitat de la clientela. Per la seva banda, l'entitat ho ha justificat explicant que a les xarxes socials hi ha informació molt rellevant, que ajuda a entendre l'estil de vida d'una persona i a determinar la seva ubicació al mercat del crèdit, basat en el risc. AIB també ha volgut aclarir que compleix amb la legislació sobre protecció de dades.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt