Llum verd per a 1.269 habitatges al sud de Dublin

Llum verd per a 1.269 habitatges al sud de Dublin Un dels edificis projectats a Cherrywood / Foto: Hines

Dieu que falta habitatge? Doncs aquí teniu habitatge! An Bord Pleanála, l'ens regulador urbanístic, ha donat el llum verd definitiu al projecte que la promotora immobiliària Hines té per a la zona de Cherrywood (Sotscomtat de Dún Laoghaire-Rathdown, terç sud del comtat de Dublin), de tal magnitud que serà el més gran de tot Irlanda i canviarà totalment la fesomia del lloc, que ara és un solar erm.

En total es construiran 1.269 habitatges de lloguer repartits entre quinze blocs diferents, on també hi haurà comerços i oficines, que allotjaran uns 3.000 residents, 2.300 oficinistes i 2.500 llocs de treball a les botigues i restaurants. Així doncs, es podria considerar com una petita ciutat que, d'altra banda, estarà molt ben comunicada amb el centre de Dublin amb el Luas, que actualment acaba a Bride's Glen, a tocar del solar on construirà la promoció.

La sol·licitud de permís urbanístic es va sol·licitar el setembre passat i com que la promoció està situada en una Zona de Desenvolupament Estratègic (SDZ), el cas s'ha resolt per la via ràpida; a més, el fet de ser una SDZ suposa que després del vistiplau d'An Bord Pleanála ja no s'hi puguin presentar objeccions,  cosa que evitarà l'habitual estira-i-arronsa entre promotors i objectors que més d'una vegada han fet naufragar alguns projectes.

Amb tot, Richard Boyd Barrett, diputat de People Before Profit, ha alertat que aquesta promoció no servirà per a reduir el problema de l'habitatge a no ser que el govern s'asseguri que es destinaran a famílies amb ingressos mitjans o baixos. El diputat de l'esquerra anticapitalista també ha criticat que Hines comprés el terreny a la NAMA, el banc públic d'actius tòxics, a un preu molt rebaixat i que la promotora hagi rebut 15 milions d'euros del Fons d'Activació de l'Habitatge, tot i que se li permetrà llogar o vendre els immobles al preu que vulgui.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt