McHabitació, el reflex de la greu crisi d’habitatge

McHabitació, el reflex de la greu crisi d’habitatge El McDonald's d'O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Ja fa molt de temps que la ciutat de Dublin pateix una greu crisi d'habitatge i malgrat les promeses de solució per part del govern, la seva inacció i manca d'estratègia fa pensar que la cosa no millorarà a curt termini. El problema afecta tothom, des de les famílies sense gaires recursos, que en alguns casos no poden fer front al lloguer i han de rebre ajuda de Benestar Social, fins a treballadors molt ben pagats per grans multinacionals que s'estableixen a Dublin.

En aquest segon cas, es corre el risc de perdre grans inversions, sobretot d'empreses que amb el Brexit veuen Dublin com l'alternativa més fàcil; en aquest sentit, un dels factors a tenir en compte a l'hora de decidir una ubicació és si els que s'hi han de traslladar ho tindran fàcil quan cerquin allotjament i pel que sembla, la resposta és negativa, amb algunes empreses assegurant que el problema de l'allotjament els ha fet decidir-se per un altre lloc o que els provoca malestar.

De tota manera, les empreses que ja estan establertes a Irlanda i que veuen oportunitat de negoci han d'utilitzar la inventiva a fi d'alleujar el problema. És el cas de McDonalds, que al setembre vol ampliar la plantilla del seu local a Citywest (oest de Dublin) i és per això que ha col·locat un gran rètol a la zona adreçat als veïns que estiguin interessats a llogar una habitació als treballadors de l'establiment, recordant els avantatges fiscals que tenen els qui obtenen uns ingressos per lloguer d'habitacions per sota dels 14.000 euros anuals.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt