El “No vull pagar” al peatge de l’M50 és internacional

El “No vull pagar” al peatge de l’M50 és internacional El peatge sense barreres de l'M50 / Foto: eFlow

El peatge de l'M50, la ronda dublinesa, no té barreres i això fa que, malgrat que el percentatge d'automobilistes que paguen és del 97,3%, hi hagi uns quants espavilats que no paguen; en total, de mitjana diària pel peatge hi passen uns 130.000 vehicles. Així doncs, amb la calculadora a la mà, al cap d'un any són 1,3 milions de practicants del “No vull pagar” que generen unes pèrdues de gairebé 4 milions d'euros. La tarifa per als que no tenen compte amb qualsevol operador de teletac, que han de pagar via web abans de les vuit del vespre de l'endemà, és de 3,10 euros.

Segons Transport Infrastructure Ireland (TII), l'agència estatal que gestiona el peatge, entre els que no paguen hi ha matrícules de trenta-vuit països diferents, la majoria europeus però també alguns de tan llunyans com l'Argentina, el Canadà, Korea o Nova Zelanda.

Per als vehicles estrangers TII té contractada una empresa que persegueix els morosos sempre que el cost de la gestió no sigui més alt que els ingressos que en puguin obtenir. Pel que fa a Irlanda, la situació és força diferent perquè és molt més fàcil de localitzar els infractors i enviar-los les notificacions; en cas d'ignorar els recordatoris, el cas passa pel sistema judicial i acaba amb el pagament de l'import degut, més interessos i penalitzacions o amb l'embargament del vehicle.

El procés té diversos passos: primer s'envia un amable recordatori (184.000 l'any passat), després una notificació (15.000), que representa la primera acció legal, i en cas que encara així no es faci efectiu el pagament, s'envia una notificació d'inici de procediment judicial (9.855). En total, l'any 2017, es van emetre 2.367 sentències.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt