Més turbulències a Ryanair amb una nova vaga

Més turbulències a Ryanair amb una nova vaga Un avió de Ryanair amb Dublin al fons / Foto: Liffey

Continuen les fortes turbulències a Ryanair amb una nova jornada de vaga de pilots amb base a Dublin prevista per al divendres 3 d'agost. L'aturada serà la quarta del serial que va començar fa unes setmanes com a conseqüència de les desavinences entre companyia i treballadors en algunes condicions laborals, tant de salarials com de torns de treball, que s'han escampat com una taca d'oli per diversos països d'Europa, sobretot en aquells llocs amb un fort poder dels sindicats.

A més, sembla que de moment no s'albira cap resolució del conflicte perquè ambdues parts, capitanejades per Michael O'Leary i pel sindicat Fórsa, han mantingut una posició de força sense cedir ni un mil·límetre. En aquest sentit, la part més contundent ha estat la companyia aèria, que ha enviat una carta a 100 pilots i a 200 tripulants de cabina informant-los que a partir de final d'octubre, que és quan s'acaba la temporada de més activitat, podria no necessitar-los. O'Leary també ha amenaçat de traslladar operacions a Polònia, on la legislació dóna menys drets als treballadors.

Tornant al divendres 3, l'aturada ha obligat Ryanair a cancel·lar vint vols, la majoria entre Irlanda i el Regne Unit, amb uns 3.500 passatgers afectats, que ja han estat alertats via email o sms i a qui s'oferirà diverses opcions com un canvi de data o un reembors. A banda dels problemes habituals que suposen una vaga, en aquest cas s'hi ha d'afegir el fet que el dilluns 6 d'agost és festiu -l'August Bank Holiday-, per la qual cosa els avions van plens perquè molta gent comença les vacances aquell cap de setmana.

La situació ha arribat a un punt en què fins i tot el Taoiseach Leo Varadkar ha fet una crida a acostar posicions a fi de tornar a la normalitat. Varadkar ha demanat a Ryanair i al sindicat Fórsa, que aplega la majoria dels pilots en vaga, que pensin en els passatgers perquè, en darrer terme, són els que paguen el seu salari així com els dividends als accionistes.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt