Iceland paga als ramaders 2c més per litre de llet

Iceland paga als ramaders 2c més per litre de llet Un got de llet / Foto: Liffey

El període de sequera que ha viscut Irlanda des de final de juny ha fet que molts ramaders hagin patit de valent i és que la manca d'herba o farratge i la reducció de la producció de llet per part de les vaques arran de la calor, que pot arribar a un 30%, ha fet que la seva situació s'hagi agreujat encara més després de patir les conseqüències de la fi del sistema de quotes que, amb la baixada de preu, ha afavorit clarament els grans productors continentals.

De tota manera, la cadena de supermercats especialitzada en productes alimentaris Iceland ha sortit al rescat dels ramaders i els pagarà 2 cèntims addicionals per litre de llet; en aquest sentit, Ron Metcalfe, director de la companyia a Irlanda, ha afirmat que la llet és un dels productes més importants en el seu negoci al país i que la seva acció és un compromís amb totes les comunitats a qui serveixen. Metcalfe ha assegurat que els 2 cèntims seran assumits per l'empresa i no es traslladaran al consumidor.

Com no podia ser de cap altra manera, l'anunci ha estat molt ben rebut per l'Associació de Ramaders Irlandesos que, de la mà del seu president, Joe Healy, ha recordat el temps advers que ha fet durant els darrers dotze mesos, amb pluges intenses durant bona part de la primavera i la sequera de gairebé dos mesos a l'estiu. Segons Healy, això ha afegit, de mitjana, entre 5.000 i 10.000 euros als costos mensuals dels ramaders i ha demanat a la resta de cadenes de supermercats de seguir l'exemple d'Iceland.

Font: Irish Times

Torna a dalt