Belfast intentarà renéixer de les seves cendres

Belfast intentarà renéixer de les seves cendres El Bank Buildings abans de l'incendi / Foto: Google Street View

El passat 28 d'agost va començar un incendi que, després de passar diversos dies cremant, va convertir en cendres el Bank Buildings (foto), l'edifici que allotjava els grans magatzems Primark al centre de Belfast, amb el problema afegit que només van romandre dempeus les parets exteriors, cosa que ha agreujat encara més la situació perquè el perill que això suposa fa que s'hagi establert un perímetre de seguretat que ha deixat 14 botigues de la zona sense poder obrir.

A la resta d'aquest eix comercial de la capital nord-irlandesa es calcula que l'afluència de visitants s'ha reduït un 30% i algunes botigues pateixen de valent malgrat l'ajuda de Primark, que va crear un fons de mig milió de lliures esterlines a repartir entre els comerços afectats. De tota manera, sembla que amb això no n'hi ha hagut prou per a alguns, que han hagut d'abaixar definitivament la persiana; és el cas d'un dels locals de l'Ashers Bakery que, a banda dels problemes derivats de l'incendi, s'ha vist afectada per un llarg serial judicial sorgit del fet de negar-se a fer un pastís de temàtica homosexual.

Amb tot, veient el panorama desolador, oimés ara que s'acosta la campanya nadalenca, l'ajuntament de Belfast ha anunciat que destinarà 1,69 milions de lliures (gairebé dos milions d'euros) a fi d'implementar un paquet de mesures que revitalitzin la zona; en aquest sentit, es preveu d'organitzar un ampli ventall d'activitats lúdiques i culturals que hi atreguin gent, sobretot famílies i turistes. Podeu veure el programa AQUÍ.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt