Dublin-Belfast: Bus Éireann costa el doble que Translink

Dublin-Belfast: Bus Éireann costa el doble que Translink Vehicles de Bus Éireann a Busáras, Dublin 1 / Foto: Liffey

Una simple investigació duta a terme pel diari digital The Journal.ie ha revelat que Bus Éireann fa pagar el doble que Translink, l'empresa de transport públic al Nord, pel mateix trajecte, Dublin-Belfast, i viceversa, que es fa amb el mateix autocar perquè ambdues companyies operen el servei X1 i X2A conjuntament.

El servei és força directe, de fet l'X sol voler dir que és Express, començant a Busáras (l'estació central de Dublin) i només fent parades intermèdies a l'aeroport de Dublin, Newry (ja al Nord), Banbridge i Sprucefield, acabant el recorregut a l'Europe Bus Centre de Belfast.

A la redacció de The Journal.ie van fer la prova de comprar diversos tipus de bitllets per al mateix trajecte a la web de cada una de les companyies i el resultat va ser que per al trajecte mostra, el Belfast-Dublin d'ahir dilluns a les 11h45, en la majoria de casos a Bus Éireann costava aproximadament el doble que a Translink.

En aquest sentit, un bitllet d'anada i tornada (return) per a un adult costava 37 euros amb Bus Éireann i 20 euros (o 18 lliures esterlines) amb Translink, un bitllet de tarifa estudiant d'anada i tornada costava 31 i 20 euros, respectivament, i un bitllet d'anada i tornada de tarifa per a menors d'edat 22,20 i 12,25 euros.

A més, el fulletó informatiu sobre les tarifes dels serveis X1 i X2A disponible a Busáras conté uns preus que no coincideixen amb els del web de Bus Éireann. Per si no hi hagués prou confusió, qui vagi a comprar un bitllet directament a la màquina de l'estació d'autobusos dublinesa es trobarà que els preus són diferents dels de la web i dels del fulletó informatiu.

Per la seva banda, en ser preguntades per The Journal.ie, les companyies han donat les seves explicacions: Bus Éireann ha adduït que els serveis X1 i X2A tenen un preu més alt perquè no reben cap subvenció estatal; en el cas de Translink, la companyia nord-irlandesa ha assegurat que els preus són molt semblants tot i que, de tant en tant, algunes promocions fan que hi hagi diferències importants en alguns períodes concrets.

Amb tot, un cop Bus Éireann ha tingut coneixement de la història publicada a The Journal.ie, sembla que hi ha hagut canvi de tarifes perquè el bitllet per a adults d'anada i tornada ha passat de costar 37 euros a 20.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt