ESB cobrarà als usuaris dels punts de recàrrega

ESB cobrarà als usuaris dels punts de recàrrega Cotxe elèctric recarregant-se a Parnell Square, Dublin 1 / Foto: Liffey

Fins ara, a fi d'incentivar la compra de cotxes elèctrics, la companyia estatal ESB havia instal·lat arreu del territori centenars de punts de recàrrega que es podien fer servir de franc, però a partir de l'any vinent, els automobilistes hauran de pagar, tot i que de moment la companyia no ha determinat la tarifa perquè primer vol fer una ronda de consultes amb les parts interessades.

ESB ha justificat aquest canvi adduint que la infraestructura necessària té un cost força elevat i que ja ha fet prou esforç des del 2010, que és quan va començar a instal·lar punts de recàrrega. De tota manera, la companyia ha assegurat que la recaptació es destinarà a mantenir, ampliar i modernitzar la xarxa, amb nous punts de recàrrega super ràpida, d'entre 150kW i 350kW, que tindran entre dues i vuit places, fet que permetrà de satisfer la demanda en els llocs més concorreguts, reduint el temps d'espera i de trajecte.

L'aplicació de tarifes es farà de manera esglaonada: a partir del 2019 s'aplicarà als 92 punts de recàrrega ràpida, de 50kW, i l'any 2020 serà el torn dels punts de recàrrega estàndard (22kW), dels quals n'hi ha un miler. L'any 2015 es va fer un anunci semblant però ESB va fer-se enrere arran de l'allau de crítiques rebudes per part dels usuaris i grups promotors d'un desenvolupament sostenible, que veien que el cotxe elèctric no acaba d'engegar a Irlanda.

En aquest sentit, actualment només hi ha matriculats uns 7.000 cotxes elèctrics, encara que la darrera bateria d'incentius implementada pel govern, com ajudes per a carregadors domèstics, descomptes del 75% als peatges i que si una empresa proveeix amb un cotxe elèctric a un treballador no es paguen impostos sobre el valor del cotxe, ha fet augmentar el nombre d'aquest tipus de vehicle i enguany ja se n'han matriculat 3.209, quan l'any passat, durant el mateix període, només n'eren 1.886. D'altra banda, el govern estima que l'any 2030 n'hi haurà 500.000.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt