Falten 4 milions d’euros per pagar la visita del Papa

Falten 4 milions d’euros per pagar la visita del Papa La Lollipope de la cadena Dealz / Foto: Joanne Wilson

La visita papal del passat mes d'agost, que va tenir lloc en el marc de la Trobada Mundial de les Famílies i que va ser la primera d'un Pontífex a Irlanda des de la multitudinària visita de Joan Pau II l'any 1979, va tenir un cost total per a l'Església Catòlica d'uns 19,4 milions d'euros; per contra, la recaptació, tant pels diversos actes oficiats pel Papa Francesc com per donacions privades, ha estat d'uns 15,4 milions d'euros. Així doncs, amb la calculadora a la mà, actualment hi ha un dèficit d'uns 4 milions d'euros.

Ara, a fi d'acabar de quadrar els comptes, diversos bisbats han publicat un full parroquial demanant als feligresos que contribueixin a eixugar el dèficit mitjançant una donació durant la col·lecta extraordinària, la cinquena relacionada amb la trobada del mes d'agost, que es farà durant les misses del 10 i l'11 de novembre, tant a la República com al Nord. En cas que després de la col·lecta encara hi hagi dèficit, cada diòcesi haurà de posar-hi diners i l'import anirà en funció de la seva superfície.

Amb tot, si bé en un primer moment es pensava que la visita papal suposaria el negoci del segle per a molts oportunistes, sembla que no va ser així i molta parafernàlia basada en la figura del Papa, com banderes, bufandes, samarretes i xapes, no van tenir gaire d'èxit; de fet, l'única cosa que va triomfar va ser la LolliPope, la piruleta papal de la cadena de botigues de preus baixos Dealz. Pel que fa a l'Estat, la visita li va costar uns 10 milions d'euros, essent el desplegament de seguretat el que va generar més despesa.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt