Made in Wicklow plegant el mapa del dret i del revés

Made in Wicklow plegant el mapa del dret i del revés Les rodanxes de pollastre de Denny & Sons / Foto: Liffey

La casa Denny & Sons, establerta l’any 1820 però que ara forma part del grup Kerry Foods, ven unes rodanxes de pollastre en un envàs que diu que és del comtat de Wicklow però, segons va esbrinar la periodista especialitzada en menjar, Katy McGuinness, el pollastre seria de Wicklow en cas que s’agafés un mapa del món i es plegués verticalment i horitzontal, que llavors, el comtat, conegut com el Jardí d’Irlanda, quedaria molt a prop de la platja de Copacabana, a Rio de Janeiro.

McGuinness va explicar via Twitter que el fet que Wicklow no destaqui en la indústria de l’aviram va fer-la decidir d’enviar un correu electrònic a Denny & Sons, demanant-los, com qui no vol la cosa, quin era l’origen de les rodanxes; la resposta de l’empresa va ser, si més no, curiosa: el Brasil, un país a milers de quilòmetres de distància de Wicklow.

De tota manera, amb la normativa europea a la mà per a productes com el pollastre, només que una part del procés de preparació es dugui a terme a Irlanda, ja es pot etiquetar com a irlandès; amb tot, McGuinness ha denunciat que això és enganyós perquè veient una etiqueta que digui “Made in Co. Wicklow” qualsevol persona pensaria que el pollastre s’ha criat en una granja d’aquest comtat.

A més, l’envàs de Denny & Sons convida els consumidors a visitar el web de l’empresa per a tenir més informació sobre l’origen dels productes però un cop s’hi entra, el web no diu absolutament res sobre el tema. McGuinness acaba la seva queixa dient que això és un escàndol, per molt legal que sigui.

Tanmateix, aquest no és un fet aïllat perquè els prestatges dels supermercats irlandesos estan plens de productes amb la bandera tricolor, en alguns casos fins i tot amb el segell de qualitat de Bord Bía, l’ens que promociona els productes irlandesos, però el seu origen és forà i només s’han processat parcialment a Irlanda, circumstància que ja permet d’etiquetar-los com a irlandesos.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt