La fallida de Flybmi acaba amb el London-Derry

La fallida de Flybmi acaba amb el London-Derry Exterior de l'aeroport de Derry / Foto: @dcsdcouncil via Twitter

Fins ara la ciutat nord-irlandesa de Derry i la capital britànica tenien dues connexions: una era pel nom, atès que oficialment, la segona ciutat més important del Nord es diu Londonderry, i l’altra era el vol de la companyia aèria regional Flybmi que la unia amb l’aeroport de London Stansted. De tota manera, amb la fallida de la companyia antigament coneguda com a Bristish Midlands, d’aquí les lletres bmi, que va aturar totes les seves operacions el passat dissabte al vespre, l’única connexió que els queda a les dues ciutats és el nom oficial.

Deixant de banda el tema noms, aquesta connexió aèria, amb dos vols diaris de diumenge a divendres i un el dissabte, ha estat durant molts anys l’única que unia Londres i el City of Derry Airport, un aeroport que ja de per si no té gaire activitat i que no arriba als 200.000 passatgers anuals; de fet, amb la desaparició de Flybmi, només Ryanair i Loganair oferiran vols des de la ciutat nord-irlandesa.

El vol amb Stansted era de vital importància per als qui s’havien de desplaçar fins a la capital britànica per feina o negocis, que ara hauran de cercar alternatives, essent la més lògica volar des de Belfast on, aquí sí, tant des del Belfast International com des del George Best, hi ha un ampli ventall de vols cap a Londres i la resta del Regne Unit així com destinacions a l’estranger.  

La importància del vol de Flybmi va quedar reflectida a les xarxes quan es va conèixer l’anunci de l’aturada immediata de totes les operacions; en aquest sentit, alguns afectats van mostrar la seva frustració a les xarxes, sobretot a Twitter, i un dels casos que va tenir més de ressò va ser el de l’enginyer Danny McLaughlin, que va assegurar que tenia catorze vols reservats amb la companyia fallida durant les set setmanes vinents.

Per la seva banda, els responsables de l’aeroport de Derry han afirmat que la subvenció (PSO*, Public Service Obligation) per al vol, iniciada l’any 2017 i que és l’única d’aquestes característiques que hi ha al Nord, està garantida fins al 2021, per la qual cosa la podria fer servir un nou operador en cas que hi estigués interessat.

De moment l’aeroport ja ha començat a moure fils a fi de trobar alguna companyia que pugui reprendre el vol i des del Consell del Districte de Derry i Strabane també han assegurat que faran tot el possible per a trobar un nou operador. Flybmi, amb una plantilla de 376 treballadors, tenia una flota de 17 avions i operava 25 rutes, sobretot vols regionals al Regne Unit i Irlanda.

Font: Irish Examiner

*Una PSO és una subvenció per a proveir un servei que, tot i ser clarament deficitari, evita la discriminació d’un col·lectiu o regió i ajuda al seu desenvolupament econòmic.

Foto original

Torna a dalt