Dos homes dels Antípodes són profetes a Irlanda

Dos homes dels Antípodes són profetes a Irlanda El Banc Central d'Irlanda als Docklands, Dublin 1 / Foto: Liffey

Ja ho diu la famosa dita que ningú no es profeta a la seva terra i si a més es tracta del Banc Central d’Irlanda o de l’equip nacional de rugbi, la cosa sembla que darrerament se surt de mare i es porta fins a l’extrem; en aquest sentit, els profetes al capdavant d’aquestes dues entitats han estat o seran d’un dels llocs del món més allunyats d’Irlanda, literalment dels Antípodes [a l’altra banda dels peus] i més concretament de Nova Zelanda.

Pel costat del rugbi, durant els darrers anys Joe Schmidt ha fet d’entrenador del Quinze del Trèvol, on va arribar després de seure unes temporades a la banqueta del dublinès Leinster, amb un palmarès que inclou un Grand Slam al Sis Nacions de l’any 2018, tot i que després de la Copa del Món que es disputarà al Japó la tardor vinent, deixarà el càrrec. De tota manera, hi continuarà havent profetes kiwis, o dels Antípodes, ocupant càrrecs importants.

És el cas de Gabriel Makhlouf, el fins ara Secretari del Tresor i director general del Tresor de Nova Zelanda, que ha estat nomenat governador del Banc Central d’Irlanda en substitució de Philip Lane, irlandès, que deixarà de ser un dels pocs profetes a la seva terra per a ser-ho a Frankfurt, després que se li hagi assignat una cadira al consell executiu del Banc Central Europeu com a Economista en Cap. Per la seva banda, el kiwi Makhlouf prendrà possessió del càrrec al setembre.

Segons el govern, de la mà de Paschal Donohoe, titular de la cartera d’Economia, el procés de selecció ha seguit els estàndards més rigorosos i habituals a l’hora de reclutar un candidat per a un càrrec amb tanta responsabilitat com el de governador del regulador financer. El ministre Donohoe ha explicat que Makhlouf té una dilatada experiència al sector bancari i financer i que ha liderat organitzacions amb més de 10.000 persones.

El neozelandès ha passat per davant de candidats interns, que creien estar força ben situats en la cursa cap a la feina de governador, i això ha generat algunes crítiques cap al govern; amb tot, el Taoiseach Leo Varadkar s’ha defensat assegurant que això no va de nacionalitats sinó de trobar el candidat més adient. Una de les damnificades de més renom és la sotsgovernadora del Banc Central, Sharon Donnery, que tenia l’esperança d’esdevenir la primera dona a ocupar el càrrec, un fet que, per ara, haurà d’esperar.

Torna a dalt