La Guinness pagarà 26 setmanes de baixa per paternitat

La Guinness pagarà 26 setmanes de baixa per paternitat Una porta de la fàbrica Guinness als Quays de Dublin / Foto: Liffey

L’empresa Guinness va ser fundada l’any 1759 per Sir Arthur Guinness i durant molts anys, quan l’explotació dels treballadors mitjançant sous de misèria i jornades laborals inacabables era el més habitual, va ser una excepció a aquella realitat; així doncs, treballar a la Guinness estava molt ben considerat i això ha fet que de sempre hagi estat una de les empreses més ben valorades d’Irlanda. Una altra característica de la casa era que algunes feines passaven de pares a fills durant diverses generacions, per la qual cosa, ser-hi empleat era sinònim de ser un bon partit.

De tota manera, amb les retallades en drets laborals i l’obligació de reduir costos a fi de poder fer front a la competència, molts dels avantatges dels quals gaudien els treballadors de la fàbrica de cervesa han desaparegut, o en alguns casos han estat igualats o fins i tot superats per altres empreses que cerquen els treballadors més ben qualificats. Així doncs, treballar a Diageo, que és el nom de la casa matriu, que inclou altres marques tan conegudes com Baileys, Captain Morgan, Johnnie Walker i Smirnoff, ja no és la bicoca d’abans.

Amb tot, Diageo ha volgut tornar als vells temps d’empresa exemplar amb relació als beneficis socials oferts a la seva plantilla i ha anunciat que a partir del primer de juliol vinent oferirà 26 setmanes pagades per baixa paternal, independentment del sexe, de l’orientació sexual o de com s’ha tingut el fill (naixement natural, adopció, subrogació, etc.); bàsicament, quan hom incorpori un infant al nucli familiar.

La mesura s’aplicarà a tots els països del món on hi hagi treballadors de Diageo i segueix les bones pràctiques de recursos humans, que diuen que uns treballadors contents i amb un bon equilibri entre vida laboral i privada, rendeixen més, a banda de contribuir a una millora del futur de la societat. Actualment ja paga el mateix per baixa per maternitat, com així ho estableix la legislació laboral irlandesa.

Torna a dalt