Un Brexit dur podria costar 110.000 llocs de treball

Un Brexit dur podria costar 110.000 llocs de treball La seu corporativa del Banc Central a les Docklands, Dublin 1 / Foto: Liffey

Continua la ronda de votacions per a escollir el nou líder del Partit Conservador britànic, que de retruc serà el nou primer ministre del Regne Unit en substitució de la dimitida Theresa May, i tot apunta que Boris Johnson, sens dubte el més eixelebrat de tots els candidats que participen en la cursa cap al número 10 del londinenc Downing Street, serà el guanyador; si fos així, la probabilitat d’una sortida del Regne Unit de la Unió Europea sense acord, és a dir, el que es coneix com a Brexit dur, seria més alta.

Evidentment, tenint en compte la gran interacció que de sempre ha tingut l’economia irlandesa amb la britànica, l’impacte d’un Brexit dur no seria gens positiu per a Irlanda i així ho va explicar ahir Mark Cassidy, director d’Economia i Estadística al Banc Central d’Irlanda, que va respondre les qüestions formulades pels membres del comitè del Senat dedicat a analitzar els efectes del Brexit.

Segons Cassidy, aquest escenari de desacord podria suposar la desaparició de 110.000 llocs de treball a Irlanda, una destrucció d’ocupació que afectaria tots els sectors de l’economia sense cap excepció. De tota manera, Cassidy ha assegurat que en cap cas s’entraria en una situació de recessió però que, d’altra banda, durant els dos primers anys gairebé no es creixeria res.

Amb tot, tant si hi ha Brexit amb acord o sense, el resultat serà negatiu en ambdues situacions. En el primer (acord), que seria el cas menys dolent, el creixement de l’economia irlandesa seria un 1,75% inferior al previst inicialment i es perdrien 20.000 llocs de treball.

Font: The Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt