Les empreses irlandeses passen totalment del Brexit

Les empreses irlandeses passen totalment del Brexit Bandera europea i britànica a Dublin / Foto: Liffey

Dia sí i dia també, els ministres del govern mostren la seva preocupació per les conseqüències que un Brexit dur, és a dir, sense acord entre el Regne Unit i la Unió Europea, podria tenir per a l’economia irlandesa, amb reducció de l’activitat productiva, pèrdua de desenes de milers de llocs de treball, escassetat d’alguns productes i medicines, encariment de preus, control de passaports i de mercaderies... en definitiva, una cosa molt semblant a l’apocalipsi.

Així doncs, el govern, mitjançant la xarxa d’Oficines Empresarials Locals (Local Enterprise Offices), que ajuden les empreses locals i els emprenedors en un ampli ventall de camps, sobretot al començament, ha organitzat unes xerrades informatives destinades a les petites i mitjanes empreses que podrien veure’s afectades pel Brexit, amb èmfasi especial per a les que tenen una activitat amb una alta exposició a la salut de l’economia britànica per tenir-hi una part important de la seva clientela o proveïdors clau.

Nogensmenys, segons les dades facilitades a partir d’una pregunta parlamentària, només 531 empreses van assistir a les xerrades, és a dir, un 0,59% de les 90.000 que Hisenda té registrades com que van tenir intercanvis comercials amb el Regne Unit durant l’any passat.

Amb tot, per a les empreses que no tinguin temps per anar a aquests workshops, que duren un dia i que molts no el veuen gaire profitós a causa de la incertesa de tot plegat, el govern ha creat diverses pàgines web amb tota mena d’informació sobre com preparar-se per al Brexit.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt