Les Derry Girls salven el darrer bastió tèxtil de la ciutat

Les Derry Girls salven el darrer bastió tèxtil de la ciutat Dues samarretes de la col·lecció Derry Girls / Foto: O'Neills

D’ençà del gener del 2018, quan el britànic Channel 4 va començar a emetre Derry Girls, la sèrie ambientada als carrers de la segona ciutat nord-irlandesa durant la primera meitat de la dècada dels noranta, quan la violència sectària entre republicans i unionistes era el pa de cada dia, les xifres d’audiència han batut rècords, amb una quota de pantalla que al Nord ha arribat a gairebé el 65%, és a dir, que dos de cada tres teleespectadors sintonitza les històries de les quatre noies de Derry i d’una cosina anglesa que, òbviament, és la riota de tothom pel seu marcat accent britànic.

I amb tanta popularitat no podien faltar unes samarretes de la sèrie, que comercialitza la casa O’Neills, tota una icona de roba esportiva, sobretot en el món dels esports gaèlics. A més, les samarretes Derry Girls han salvat Smyth & Gibson, la darrera empresa tèxtil de la ciutat, després que O’Neills s’assabentés que tenien la intenció de tancar, un fet que hauria posat fi a la història del sector tèxtil a Derry, que durant la seva època daurada comptava amb 44 fàbriques del ram.

A més, O’Neills, que dóna feina a unes nou-centes persones, no només va comprar la fàbrica sinó que també va contractar els vint empleats que encara hi treballaven i és que, tenint en compte la deslocalització d’aquesta indústria cap a països asiàtics, no és gens fàcil de trobar professionals altament qualificats en el món de la costura.

A la col·lecció Derry Girls hi ha cinc samarretes diferents, algunes amb totes les protagonistes i d’altres amb una protagonista i alguna frase que s’hagi fet cèlebre. Es poden comprar al web d’O’Neills i costen cinquanta euros les d’adults i trenta-cinc les infantils. Segons Kieran Kennedy, conseller delegat de la companyia de roba esportiva, sembla que per ara la venda ha estat igual de reeixida que la sèrie.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt