Les credit unions comencen a oferir comptes corrents

Les credit unions comencen a oferir comptes corrents El logotip de l'Irish League of Credit Unions / Foto: Liffey

D’ençà de dijous passat i arran de la nova normativa del Banc Central, els clients de les credit unions, unes entitats a mig camí entre una cooperativa de crèdit i una caixa d’estalvis i de les quals n’hi ha més de dues-centes cinquanta repartides arreu del territori, tindran la possibilitat de tenir-hi un compte corrent com el dels bancs tradicionals, un producte que fins ara no estava disponible.

Aquesta limitació ha fet que les credit unions hagin vist limitat el seu potencial de creixement perquè només oferien dipòsits a mitjà i llarg termini -entre tres i cinc anys- i feien préstecs per a imports baixos, que servien bàsicament per a anar de vacances, comprar-se un cotxe o fer reformes a casa. L’interès també és més alt, tant pels dipositants com per als prestataris, i també hi ha sorteigs, amb premis monetaris o regals com cotxes, electrodomèstics o viatges.

De tota manera, per ara no hi participen totes les credit unions, només una trentena amb una xarxa de cent quinze oficines. Les entitats participants s’han agrupat creant una companyia anomenada Payac Services i tenen el nom comercial de CurrentAccount.ie.

Així doncs, a partir d’ara les credit unions participants seran força semblants als bancs i s’espera que els prenguin una mica de clientela, sobretot pel seu caràcter local i és que n’hi ha algunes que són de barri o de gremi; de fet, una de les que gaudeix de millor salut financera és la de la Garda, anomenada St Raphael's Garda Credit Union.

La nova oferta arriba després de tres anys de treball conjunt entre les credit unions, el Banc Central, proveïdors de serveis informàtics i empreses que gestionen pagaments amb targeta. D’altra banda, la quota mensual serà de quatre euros.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt