La nova llei de vals regal, a punt per al Black Friday

La nova llei de vals regal, a punt per al Black Friday Un val regal de One4All / Foto: Liffey

La nova Llei de Protecció del Consumidor que entrarà en vigor divendres vinent -després que el President Michael D. Higgins la signés ara fa uns dies-, coincidint amb el Black Friday i just abans que comenci la recta final de la campanya nadalenca, acabarà amb el descontrol que ha dominat el sector dels vals regal, amb tota mena de condicions abusives, sobretot amb relació a la caducitat dels vals i de la manera d’emprar-los.

En aquest sentit, a partir d’ara, els vals regal no podran caducar abans de cinc anys i es podrà gastar el saldo en diverses transaccions. Actualment, sol ser habitual que caduquin al cap d’un any o que s’apliqui una penalització si el val no s’ha fet servir en dotze mesos; també hi ha establiments que obliguen a gastar-se tot l’import del saldo en una sola transacció, perdent els diners que no es gastin la primera vegada.

D’altra banda, un dels emissors més populars d’aquests vals, One4All, omnipresent i acceptat a milers d’establiments de tota mena repartits arreu del territori, ha assegurat que la nova legislació té un impacte nul a les seves icòniques targetes vermelles atès que no tenen cap data de caducitat i es poden fer servir en un nombre il·limitat de transaccions, això sí, sempre que hi hagi saldo positiu. Tanmateix, fins ara, si al cap d’un any no s’havia fet servir el val, One4All començava a descomptar 1,45 euros al mes com a penalització.

Amb tot, algunes associacions de consumidors jan recomanat de no comprar cap val regal fins divendres perquè els vals que es comprin abans es regularan pels termes i condicions que determini l’establiment emissor sense que s’hagi d’aplicar la nova llei. Es calcula que cada any es compren vals regal per un valor global de sis-cents milions d’euros i sembla que entre un 15% i 20% no es bescanvien mai, és a dir, cent vint milions cada any.

Font: RTÉ i The Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt