L’EIB presta 35 milions d’euros al formatge de Cork

L’EIB presta 35 milions d’euros al formatge de Cork El formatge Dubliner, fet a Cork / Foto: Liffey

El Carbery Group, propietat de quatre cooperatives làcties irlandeses i un actor molt important del sector a l’illa, ha anunciat que rebrà un préstec de 35 milions d’euros a 12 anys del Banc Europeu d’Inversions (EIB). Segons ha explicat l’empresa, aquests diners serviran per a finançar la construcció d’una nova planta de producció a Ballineen (Comtat de Cork) -població on hi ha el quarter general de la companyia, a banda de la planta de producció principal- i que tindrà un cost total de 78 milions d’euros.

La nova planta permetrà a la companyia de diversificar el seu ventall de formatges, iniciant una nova línia de producció de mozzarella per a l’exportació que s’espera que doni negoci a uns 1.200 ramaders de l’oest de Cork, una zona amb una llarga història làctia i és que el paisatge més habitual d’aquesta banda del comtat corkià són ramats vaques pasturant tranquil·lament per prats verds.

Aquest projecte s’emmarca en el reeixit pla de creixement continuat de l’empresa, que ha atret l’atenció de l’EIB perquè és el primer préstec d’aquestes característiques en 45 anys que fa al sector ramader irlandès. La resta de diners els aportaran, també via préstec, AIB, Bank of Ireland i Rabobank, que són els bancs amb qui el Carbery Group treballa habitualment.

D’altra banda, una de les curiositats de la casa i que no tothom sap és que una de les seves marques més conegudes és el formatge Dubliner (foto superior), una barreja entre cheddar i parmesà sense cap mena de relació històrica amb la capital irlandesa que Carbery produeix a Ballineen (foto inferior) d’ençà de l'inici de la seva comercialització l'any 1994.

Font: Carbery Group

Revers del Dubliner, on s'informa que el produeixen a Cork / Foto: Liffey

Torna a dalt