La fallida de Flybe deixa el George Best amb quatre vols

La fallida de Flybe deixa el George Best amb quatre vols Un avió de Flybe al George Best / Foto: George Best Belfast City Airport

Amb l’aterratge ahir al vespre dels vols BE378 entre Manchester i Exeter i el BE2111 entre Edimburg i Heathrow es va posar punt final a les operacions de la companyia aèria regional Flybe, que ja feia molt de temps que arrossegava problemes financers i que es va salvar temporalment el passat mes de gener amb la promesa del consorci propietari de l’empresa, que l’havia adquirida l’any passat i que inclou Virgin Atlantic, d’injectar-hi trenta milions de lliures esterlines, tot i que també van demanar al govern britànic que hi posés diners.

Amb tot, els diners -es calcula que necessitava uns cent milions de lliures- no han arribat d’enlloc i a partir d’avui els seus avions ja no s’enlairaran més, un fet que deixarà alguns aeroports regionals sense vols i és que Flybe era una companyia que tenia gairebé el monopoli en llocs com Anglesey (100% dels vols), Southampton (95%), Exeter (78%) -on tenia la base d’operacions-, Newquay (66%), Cardiff (52%) o l’illa de Man (50%).

La companyia té uns 2.000 treballadors que, molt probablement, perdran la feina; en el cas de les tripulacions que la fallida hagi sorprès lluny de casa, Easyjet s’ha ofert a dur-los-hi de franc, i per als passatgers que tenien reserva fins a final de maig, Easyjet els ofereix vols a 65 lliures si presenten un comprovant de reserva.

Flybe es converteix així en la tercera companyia aèria britànica que deixa de volar en els darrers mesos, després de Thomas Cook el setembre passat i Flybmi el febrer del 2019; a més, es preveu que el futur continuï sent molt incert per a les companyies d’àmbit regional arran de la tendència a la concentració en grans grups que darrerament s’estila al sector aeri.

Pel que fa a Irlanda, l’aeroport més afectat és el George Best Belfast City Airport, situat molt a prop del centre de la ciutat i que amb una pista de 1.829 metres de longitud -molt més curta que a bona part dels altres aeroports comercials i que no permet operacions amb avions de gran capacitat-, encaixava perfectament amb la flota de Flybe, formada per 54 avions De Havilland Dash 8-400 de 78 places i 9 Embraer 175 de 88 places. En total, la fallida companyia aèria representava gairebé el 80% dels vols del George Best, amb destinacions repartides arreu del Regne Unit (llista a sota).

Així doncs, el petit i pràctic aeroport de Belfast quedarà, literalment, amb quatre vols mal comptats: el de London Heathrow, operat per Aer Lingus i British Airways, el d’Amsterdam de KLM i els dos de Loganair, cap a Carlisle Lake District i Dundee. També hi ha el vol de Flybe que uneix la capital nord-irlandesa amb Teesside, tot i que l’opera Eastern Airways, que ja ha informat que la fallida no té cap conseqüència per a ells i que continuaran volant.

De tota manera, la capital nord-irlandesa continuarà ben comunicada per via aèria gràcies a l’altre aeroport de la ciutat, el Belfast International que, per contra, té l’inconvenient d’estar situat a 21,3 km del centre.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt