Les racions de menjar dels pubs hauran de ser generoses

Les racions de menjar dels pubs hauran de ser generoses El clàssic peix arrebossat servit en un pub / Foto: Liffey

Ara fa unes setmanes, quan un govern molt pressionat per diversos actors econòmics va anunciar el pla de desconfinament esglaonat per fases, el ram dels pubs va veure amb estupefacció que serien els darrers a obrir i és que se’ls havia col·locat a la fase cinc -obertura el deu d’agost-; per contra, els restaurants van saber que podrien obrir a la fase tres -a partir del vint-i-nou de juny-. De tota manera, la millora de la situació va fer que el govern accelerés el pla i suprimís la fase cinc, cosa que permetrà d’obrir els pubs el deu de juliol, això sí, amb restriccions de capacitat.

Tornant al greuge temporal respecte als restaurants, molts pubs van anunciar que es reconvertirien en restaurants i d’aquesta manera podrien obrir abans, però preveient una allau de picaresca, Tony Holohan, el Metge en Cap (Chief Medical Officer) i cara visible de la conferència de premsa diària en què s’informa de l’evolució de la pandèmia, va alertar que quatre persones assegudes al voltant d’una taula bevent pintes i menjant una bossa de cacauets no convertia el pub en un restaurant.

Amb tot, Fáilte Ireland, l’ens que gestiona la promoció del turisme a l’illa d’Irlanda, emetrà una guia per a pubs que vulguin obrir com a restaurants en què es detallaran algunes mesures a implementar, tant amb relació a la Covid-19 com amb el menjar: en aquest darrer cas, la base serà una llei de fa cinquanta-vuit anys -la Intoxicating Liquor Act-, que descriu àpat com a ració de menjar abundant servida com a plat principal en un dinar o un sopar. Un altre element -que la llei del 1962 estipulava en cinc xílings- és el preu de l’àpat, que no podrà ser inferior als nou euros, és a dir, l’equivalent actual als cinc xílings d’antany.

D’altra banda, és força paradoxal que els pubs irlandesos, que són un dels reclams turístics de l’illa, encara romanguin amb la persiana abaixada quan a bona part del continent europeu els bars ja han reobert. A més, les restriccions amb què operaran els pubs fins que no es trobi un vaccí contra el coronavirus, és a dir, amb distanciament entre persones i sense música en directe, els farà perdre part del seu encant i els igualarà als bars continentals.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt