Més d’un milió de persones encara rep ajuda estatal

Més d’un milió de persones encara rep ajuda estatal Placa a l'exterior de l'Intreo (Servei d'Ocupació) / Foto: Liffey

A mesura que avança la reobertura de l’economia irlandesa seguint el pla esglaonat de quatre fases, el nombre de beneficiaris del subsidi pandèmic, conegut com a PUP (Pandemic Unemployment Payment) i que reben els qui van quedar-se sense feina arran de la crisi de la Covid-19, va reduint-se a un ritme cada vegada més ràpid. En aquest sentit, durant els darrers set dies hi ha hagut 63.000 persones que han tancat el seu compte PUP, essent la reducció més nombrosa d’ençà de l’inici de la implementació d’aquest subsidi el setze de març.

A més, el cost econòmic per al departament de Benestar Social també s’ha reduït després que tots aquells que abans de la pandèmia cobraven menys de 200 euros setmanals i que amb el PUP en cobraven 350, a partir del 29 de juny van passar a cobrar 203 euros, és a dir, el mateix que el subsidi d’atur. Actualment, el PUP té 412.900 beneficiaris.

Amb tot, el paquet d’ajudes estatals també paga el 70% del salari als treballadors d’empreses participants en el Programa Temporal de Subsidi Salarial (TWSS), que han de demostrar que han tingut una pèrdua important d’ingressos però que, per contra, no acomiaden treballadors sinó que els mantenen en nòmina. En aquest programa l’Estat encara paga el 70% del sou a 410.000 persones. Finalment hi ha els aturats normals, és a dir, que no tenen feina per alguna raó no relacionada amb la pandèmia, que a final de juny eren 220.900.

Així doncs, actualment hi ha 1.043.800 persones que cobren alguna mena de subsidi estatal, però com va afirmar ahir Heather Humphreys, ministra de Benestar Social, durant els darrers dies s’ha percebut un fort augment de l’activitat econòmica i del retorn a la feina de molta gent que ha romàs aturada durant unes quantes setmanes, sobretot els qui són a la franja d’edat de 35-44 anys.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt