Molts pubs diuen que no sobreviuran més enllà de gener

Molts pubs diuen que no sobreviuran més enllà de gener El pub Murrays d'O'Connell Street (Dublin 1), tancat / Foto: Liffey

Havent romàs amb la persiana abaixada d’ençà de mitjan març -just abans del dia de Sant Patrici, que és la jornada de l’any en què fan més calaix-, no és gens estrany que la desesperació afecti els publicans, fins al punt que una enquesta feta per l’Associació de Pubs d’Irlanda (VFI) revela que, si continuen les condicions actuals de no poder obrir, un 65% dels 1.539 publicans que hi va respondre preveu que no podrà sobreviure més enllà del gener.

ACTUALITZACIÓ 27/08/2020 20h00: els pubs no reobriran el 31 d’agost.

A més, hi ha l’agreujant que no només no es tenen ingressos sinó que els deutes van in crescendo, per la qual cosa, en cas que puguin reobrir, no serà gens fàcil d’aixecar el vol. En aquest sentit, segons Padraic McGann, president de la VFI, una associació que aplega principalment els pubs de fora de Dublin, la meitat de pubs tancats genera un deute de 3.000 euros de mitjana cada mes, una xifra que fa que el negoci sigui insostenible.

Una altra crítica dels publicans és la gestió del govern, a qui acusen de tractar-los com a caps de turc i de només oferir-los mostres de simpatia que, òbviament, no serveixen per a pagar els deutes. Les crítiques no són només amb relació a la pandèmia sinó perquè tampoc ha presentat cap pla d’ajudes al sector, que les necessitarà puix que, segons l’enquesta de la VFI, un 95% dels enquestats creu que no podran reobrir si no reben una ajuda estatal; també hi ha un 30% que estaria a favor de rebre crèdits tous.

Evidentment, els problemes econòmics generen problemes de salut i un 63% reconeix que el fet de no poder reobrir els provoca molt d’estrès, essent els motius principals patir per si arriba el dia en què no puguin posar un plat a taula, pel futur dels seus treballadors o per si han de tancar per sempre. De tota manera, sempre hi ha gent que ho veu tot des del costat positiu i un 4% assegura d’estar content.

L’enquesta s’ha fet uns dies abans de la nova data de possible reobertura dels pubs, prevista per al trenta-u d’agost, que s’haurà de confirmar o no durant els dies vinents. Amb tot, els precedents no són gaire bons i la data s’ha anat posposant sine die, amb el problema afegit que la decisió sempre s’ha pres a darrera hora quan alguns pubs ja havien començat a moure fils per a tenir-ho tot a punt.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt