Desgravació fiscal de fins a 625€ per a despeses en lleure

Desgravació fiscal de fins a 625€ per a despeses en lleure El popular i fotografiadíssim The Temple Bar, tancat / Foto: Liffey

Un dels sectors que fins ara més ha patit la crisi generada pel coronavirus ha estat el de l’hostaleria, que ha vist com, primer amb el confinament i després amb les estrictes mesures imposades per l’autoritat sanitària, la seva situació econòmica ha esdevingut molt precària, sobretot la dels pubs que no serveixen àpats, que ja fa gairebé sis mesos que romanen amb la persiana abaixada. A més, el sector dóna feina a un 10% de la força laboral de la República, per la qual cosa, els seus problemes tenen un fort impacte a l’economia.

De tota manera, això podria canviar a partir del primer d’octubre quan engegui la iniciativa Stay and Spend, que incentivarà el turisme interior -pràctica coneguda com a staycation, una paraula que és el resultat de combinar stay i vacation- amb desgravacions fiscals per als qui facin despesa en establiments com bars, restaurants i hotels. En principi, la iniciativa durarà fins al trenta d’abril del 2021, és a dir, set mesos.

L’Stay and Spend permetrà als consumidors de reclamar una desgravació fiscal mitjançant la Revenue Receipts Tracker, l’aplicació mòbil dels Revenue Commissioners (Hisenda), tot i que no hi haurà barra lliure: la despesa mínima per transacció i persona haurà de ser de 25 euros i només en concepte d’allotjament, de menjar o de begudes no-alcohòliques.

A més, s’ha de tenir en compte que es tracta d’Hisenda, un ens que no acostuma a estirar-se gaire, i al còmput global només es podrà incloure un màxim de 625 euros, als quals s’aplicarà una deducció del 20%, que és el percentatge del tram baix del PAYE (Pay As You Earn, l’IRPF). Així doncs, l’estalvi fiscal màxim serà de 125 euros, per la qual cosa, en cas que els 2,7 milions de contribuents que paguen impostos via PAYE reclamessin el màxim, el cost per a Hisenda seria d’uns 337,5 milions d’euros.

Per la seva banda, el sector de l’hostaleria s’ha mostrat lleugerament esperançat, atès que qualsevol mesura que incentivi la despesa als seus establiments és benvinguda, però també hi ha hagut algunes veus que han alertat que el sistema és massa complicat, sobretot per als contribuents no gaire avesats a les aplicacions mòbils, i que s’hauria d’implementar un sistema més directe, com oferir xecs bescanviables als establiments.

Més informació AQUÍ.

 

Torna a dalt