El virus podria fer de Silicon Docks un barri fantasma

El virus podria fer de Silicon Docks un barri fantasma Oficines acabades de construir a les Docklands / Foto: Liffey

La setmana passada Google va decidir de no continuar la negociació per a llogar oficines a prop del seu quarter general a Barrow Street (Dublin 4) i això podria ser l’inici de l’era en què la telefeina fos la norma, un fet que deixaria el centre de les ciutats mig buit, amb un impacte molt important a zones com la de Silicon Docks, els antics molls i drassanes al tram final del Liffey que rep aquest nom perquè s’hi concentren les principals companyies de les noves tecnologies, com la mateixa Google, Facebook o Salesforce, que han decidit d’instal·lar a la capital irlandesa la seva seu a Europa.

En aquest sentit, Google va enviar tots els seus treballadors cap a casa a mitjan març quan es va començar a propagar la Covid-19 i d’ençà de llavors que els Googlers treballen des de casa, sense que això hagi tingut cap impacte en les operacions de la companyia del cercador. Així doncs, per ara no necessita més espai, ans al contrari, li’n sobra, una situació que es repeteix a bona part de les empreses que tenen oficines a la zona.

Amb aquest panorama de baixa ocupació, que en part recorda la greu crisi immobiliària de fa deu anys, quan sobrava espai per totes bandes i hi havia rètols oferint oficines per a llogar a cada edifici, els que mouen els fils al sector han començat a preocupar-se puix que hom tem que les zones on hi ha totes aquestes oficines buides -les actuals i les que són a mig construir- esdevinguin barris fantasma.

Això és el que revela un report de la consultora immobiliària HWBC, que si bé destaca que la situació no és exactament igual que el 2012, sí que revela que, enguany, durant el primer semestre, el nombre de nous contractes de lloguer d’oficines és un 36% més baix que no pas el mateix període de l’any passat, amb l’agreujant que durant els tres primers mesos del 2020 hi havia hagut un rècord de demanda. Segons Iain Sayer, director d’HWBC, això suposarà una reducció de preus, tot i que el mercat ja havia començat a desaccelerar-se a partir del 2017.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt