El cost del PUP ja s'enfila fins als 4.000 milions d’euros

El cost del PUP ja s'enfila fins als 4.000 milions d’euros Unes monedes de color coure / Foto: Liffey

Amb la paga d’aquesta setmana, que tindrà uns 12.500 beneficiaris nous amb relació a l’anterior i que s’enfilarà fins als noranta-nou milions d’euros, el departament de Benestar Social ja ha desemborsat quatre mil milions d’euros en el subsidi pandèmic, més conegut per les seves sigles en anglès de PUP (Pandemic Unemployment Payment) i que es va començar a implementar just després de l’ordre de confinament del govern a mitjan mes de març.

El subsidi va arribar al seu moment àlgid al maig, quan va tenir gairebé 600.000 beneficiaris, però després, amb la reobertura de l’economia durant l’estiu va baixar fins als gairebé 200.000. Tanmateix, amb el nou confinament implementat fa unes setmanes i que hauria de durar fins al primer de desembre, la xifra ha tornat a pujar fins als 342.505; d’altra banda, que no hagi arribat, ni de bon tros, al màxim de fa sis mesos s’explica pel fet que ara no hi ha tantes restriccions com a la primavera.

Evidentment, els sectors amb un nombre més alt de beneficiaris són els que han hagut de tancar; en aquest sentit, actualment n’hi ha 100.994 a l’hostaleria, 55.516 al comerç i 30.141 a altres serveis, un segment en què s’inclou perruqueries. L’import del subsidi varia segons el salari del beneficiari quan treballava i va dels 203 fins als 350 euros setmanals.

Font: RTÉ

 

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt