Bonus nadalenc del 10% per als empleats dels súpers

Bonus nadalenc del 10% per als empleats dels súpers Establiment Tesco de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

Tot i que a l’inici del confinament de la passada primavera es van viure moments d’autèntica histèria col·lectiva a fi d’aconseguir un paquet de rotllos de paper de vàter, fins al punt que hi va haver racionament (foto inferior), els supermercats han treballat a ple rendiment durant tota la pandèmia i sempre han estat molt ben assortits, un fet que s’explica per l’esforç dut a terme pels empleats, que han estat al peu del canó d’ençà del primer dia.

Així doncs, a fi de reconèixer aquest esforç titànic, algunes cadenes han començat a anunciar el pagament de bonus nadalencs. En aquest sentit, dilluns passat, Tesco va emetre un comunicat dient que pagaria un 10% més per hora treballada durant el període comprès entre el 29 de novembre i el 26 de desembre, que serà aplicable a tots aquells que ja fossin empleats el primer de setembre. També augmentarà el descompte del qual gaudeixen els treballadors, que passarà del 10% al 20% entre el 15 i el 21 de desembre.

Segons Kari Daniels, directora general de Tesco a Irlanda, la cadena britànica vol reconèixer el compromís de la seva plantilla durant la sempre frenètica campanya nadalenca, sobretot enguany amb el problema afegit de la Covid-19. Tanmateix, no hi haurà bonus per a tothom sinó que es limitarà als qui treballin als establiments de la cadena i en la distribució.

D’altra banda, durant el primer confinament, bona part dels supermercats ja van pagar un bonus als treballadors i ara s’espera que, per un simple efecte dòmino, la història es repeteixi; de fet, ahir, la cadena alemanya Aldi ja va anunciar que també pagaria un bonus nadalenc del 10% als aproximadament quatre mil treballadors que té repartits pels establiments arreu del territori, tot i que en aquest cas serà per la feina feta durant el mes de novembre.

 

 

Torna a dalt