Qui consumeixi a l’interior haurà d'anar més de pressa

Qui consumeixi a l’interior haurà d'anar més de pressa Terrassa exterior d'un pub a Capel Street, Dublin 7 / Foto: Liffey

Finalment, després de moltes setmanes d’espera durant les quals el govern no concretava res, de fet, l’anunci ha patit un retard arran de les desavinences entre diferents membres de l’executiu, ahir, Fáilte Ireland, l’ens públic que promociona el turisme a l’illa, va detallar les normes que regularan el sector de la restauració durant els mesos vinents, tot i que l’evolució de la situació, sobretot amb relació al percentatge de població vaccinada i a la incidència del virus, podria suposar una flexibilització al llarg de l’estiu.

Una de les diferències més importants a l’hora d’anar a un pub o restaurant serà si hom consumeix a l’exterior o a l’interior: en el primer cas, no hi haurà límit de temps, tot i que la decisió es deixa per als gestors del local; en el segon, d’aplicació a partir del cinc de juliol, si la distància entre les taules és inferior als dos metres, els clients no podran romandre-hi més de cent cinc minuts i s’haurà de deixar passar quinze minuts a l’hora del relleu a fi de netejar bé taules i cadires; amb tot, s’elimina l’obligació de servir un àpat generós amb un preu no inferior als nou euros. En qualsevol cas, la distància entre taules haurà de ser, pel cap baix, d’un metre.

Pel que fa al nombre de persones, el màxim serà de sis adults, que podran anar acompanyats de menors de tretze anys, no superant les quinze persones per taula entre adults i menors. D’altra banda, a dos quarts de dotze del vespre tothom haurà de ser fora i no es permetrà de fer actuacions en directe, una mesura que no ha agradat gens als qui viuen de la música, que han patit de valent per la manca d’oportunitats durant la pandèmia.

Així doncs i tot i les restriccions, sembla que el sector comença a albirar la llum al final del túnel i és que alguns establiments -els que no tenen servei de cuina- han romàs tancats d’ençà de mitjan mes de març del 2020. La reobertura serà esglaonada, el dia dos de juny obrirà el sector hoteler i el dia set, cafès, pubs i restaurants, que ja han començat a instal·lar terrasses al carrer (foto) gràcies al fet que l’ajuntament de Dublin els ha permès barra lliure a fi de revifar l’activitat, a banda de perdonar-los les taxes per ocupar espai públic fins al 2023. Per ara, les discoteques -o nightclubs- continuaran tancades.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt