El retorn a l’oficina es posposa més enllà de setembre

El retorn a l’oficina es posposa més enllà de setembre Oficines del govern a Baggot Street Lower, Dublin 2 / Foto: Liffey

El passat mes de juny, el Tánaiste Leo Varadkar va vaticinar un retorn esglaonat a l’oficina a partir de l’agost i és que en aquell moment, el programa de vaccinació havia agafat embranzida i avançava a molt bon ritme; a més, els contagis anaven de baixa després d’uns primers mesos de l’any amb xifres de rècord, sobretot el gener i el febrer, en què hi va haver més contagis i morts que durant tots els mesos anteriors junts.

De tota manera, malgrat que ara més del 90% de la població adulta ja ha completat el cicle de vaccinació, sembla que el fet que hi hagi uns dos mil contagis diaris i que la variant Delta del virus encara no hagi arribat al seu moment àlgid endarrerirà el retorn de la massa oficinista irlandesa al lloc de feina prepandèmic, fent que molts hagin de continuar treballant alegrement des del menjador de casa. I hi ha empreses, com Twitter, que ja han comunicat als seus empleats que, si volen, podran treballar de manera remota per sempre.

D’altra banda, el 31 d’agost el govern anunciarà les mesures que regiran la vida econòmica i social d’Irlanda durant els mesos vinents, tot i que sembla que les relacionades amb el retorn a l’oficina no són gaire clares. Probablement, això farà que les empreses que presten serveis a edificis d’oficines -càtering, neteja o manteniment- o els establiments comercials que tenen els oficinistes com a clientela principal -cafès, restaurants o botigues- comencin a pressionar el govern per a una reobertura total o, si més no, una cronologia amb els passos previstos per a tornar a una certa normalitat.

Un altre problema serà el de saber si un empleat està vaccinat o no, perquè en principi, en aplicació de la Llei de Protecció de Dades, les empreses no podran demanar-ho. En aquest sentit, una enquesta duta a terme recentment per HRLocker, amb una mostra de sis-cents executius irlandesos, va revelar que un 71% dels participants va reconèixer tenir un dilema amb la prohibició de demanar l’estatus de vaccinació dels empleats.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt