Dilema sobre qui hauria de rebre el bonus pandèmic

Dilema sobre qui hauria de rebre el bonus pandèmic Uns cèntims per al bonus pandèmic / Foto: Liffey

El govern vol premiar els qui han estat al peu del canó durant els dies més negres de la pandèmia i prepara el pagament d’una bonificació, tot i que per ara no se’n sap l’import ni qui el rebrà, una informació que molt probablement s’anunciarà el dia la presentació del Pressupost 2022, és a dir, el Budget Day, previst per al dotze d’octubre vinent i en què el ministre de Finances repassarà totes les partides pressupostàries per a l’any següent així com canvis en els impostos, essent la pujada del preu del paquet del tabac, que entra en vigor a la mitjanit d’aquell mateix dia, el clàssic dels clàssics.

Tornant al bonus pandèmic, se sap de manera segura que entre els beneficiaris hi haurà el personal sanitari, que ha hagut de fer mans i mànigues per tal de copsar amb l’excés de feina derivada de la Covid; per contra, hi ha altres col·lectius que ja han començat a demanar la seva inclusió a la llista de beneficiaris de la bonificació, com és el cas de la Garda i dels conductors de transport públic. De tota manera, la tria no serà gens fàcil i en cas que el govern inclogui tots els funcionaris, la factura podria enfilar-se fins als mil milions d’euros.

Una altra novetat és la resposta a una demanda històrica: la creació d’un nou festiu -bank holiday- d’aquí a final d’any, que seria el desè i que acostaria Irlanda a la mitjana europea atès que ara és un dels països que en té menys, però com moltes altres coses que depenen dels gustos de cadascú, també es preveu que l’elecció del dia generi moltes discussions.

En aquest sentit, hi ha qui parla de final de novembre o principi de desembre, donant el tret de sortida a la campanya de Nadal, o entre Sant Esteve i Cap d’Any, puix que en aquestes dates hi ha molta gent que fa festa a la feina. Amb tot, una altra idea és que aquest festiu pugui variar cada any en funció de les circumstàncies del moment. De tota manera, a semblança dels festius en què no se celebra res en concret, com és el primer dilluns de maig, el de juny i el d’agost i el darrer dilluns d’octubre, molt probablement el nou festiu sempre caurà en dilluns.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt