L’Irish Times imprimeix el seu rival, l’Irish Independent

L’Irish Times imprimeix el seu rival, l’Irish Independent L'Irish Times i l'Irish Independent / Foto: Liffey

Sembla que darrerament, després de més de cent anys d’enemistats o rivalitats històriques, els bàndols enfrontats arriben a acords per interès mutu, tant a la política com a la premsa; en el primer cas, el juny del 2020, el Fianna Fáil i el Fine Gael -que no havien governat mai plegats i que s’havien fet la guitza de mala manera- van arribar a un acord de govern en què van incloure els Verds per si algú havia d’apagar el foc, tot i que, curiosament, han estat els ecologistes els qui més sotsobre han generat a causa del vot divergent d’alguns diputats díscols cansats d’empassar-se gripaus.

Pel que fa a la premsa, els dos rivals històrics i actors principals del gremi, l’Irish Independent i l’Irish Times, han deixat les seves diferències a banda, si més no a la rotativa, que ara comparteixen alegrement i tots tan amics. La relació va començar dilluns passat, nou de gener, quan l’Irish Independent -conegut popularment com a Indo- va començar a ser imprès a Citywest per Interpress, la impremta d’Irish News, grup propietari de capçaleres com l’Irish Times, l’Irish Examiner -amb focus a Cork- i diversos diaris regionals.

Així doncs, a partir d’ara, tots els diaris irlandesos propietat de Mediahuis, conglomerat belga de la comunicació, com l’Irish Independent, el Belfast Telegraph o el Sunday Independent, s’imprimiran des de Citywest i no des de la ciutat nord-irlandesa de Newry, on el dissabte set de gener van imprimir els darrers diaris, més concretament l’edició del Sunday Independent de l’endemà. D’altra banda, la impremta de Newry donava feina a quaranta-sis persones de manera directa i a trenta d’indirecta.

Durant els darrers anys, Mediahuis ha canviat radicalment la seva política d’impressió, passant d’imprimir els seus diaris en tres impremtes pròpies -Dublin, Belfast i Newry- a externalitzar totalment aquesta activitat. Segons la companyia, això ha permès d’adaptar-se a la variabilitat de les seves necessitats impressores i de consolidar la seva xarxa de distribució tot reduint la seva petjada al medi ambient. Una altra raó de tancar les impremtes pròpies és la digitalització del sector i la reducció del nombre de vendes en paper, que molts consideren un model obsolet, fet que ha dut el grup a potenciar els seus productes digitals.

Font addicional: Irish Independent

 

Torna a dalt