Més retallades de llocs de feina, tecnològics i tradicionals

Més retallades de llocs de feina, tecnològics i tradicionals Seu d'Indeed a les Docklands, Dublin 4 / Foto: Liffey

D’ençà que fa uns mesos Twitter obrís la llauna dels acomiadaments, diverses companyies del sector de les noves tecnologies han anat anunciant retallades de plantilla, que en el cas d’Irlanda han tingut un cert impacte perquè és el país on el gros de les empreses del gremi tenen la seva seu europea o una presència important. I la darrera a fer el pas ha estat Indeed, el cercador de feina més popular, sobretot als Estats Units, que ha anunciat una retallada que afectarà el 15% de la seva plantilla de 2.200 treballadors, 1.400 dels quals a Irlanda.

D’altra banda, les reduccions de plantilla o tancaments no només són una cosa de les companyies tecnològiques sinó que també afecten sectors molt més tradicionals, com és el cas de Cartamundi, una empresa belga amb planta de producció a Waterford que fabrica jocs de taula tan coneguts com el Monopoly, el Trivial Pursuit o el Connecta4.

Cartamundi va fer-se càrrec de la planta de Waterford l’any 2015, que abans pertanyia a la nord-americana Hasbro, fabricant d’icones com la Barbie, Pokemon, Risk, Scrabble, Pictionary o Qui és Qui. La fàbrica havia obert l’any 1977 sota el nom d’MB i el 1984 va ser comprada pel gegant de les joguines i dels jocs de taula Hasbro; en el moment de més activitat havia arribat a donar feina a més de quatre-centes persones.

Segons la direcció de Cartamundi, després de l’auge dels jocs de taula durant la pandèmia, amb el retorn a la normalitat hi ha hagut un declivi en la demanda, que sumat a l’increment de costos de les matèries primeres, els ha obligat a tancar. Ara es durà a terme un període de consulta a diverses bandes -treballadors, representants sindicals i administració pública- i es preveu d’abaixar la persiana definitivament a final d’agost. L’empresa ha assegurat que era un dia molt trist per a Cartamundi Ireland i ha lloat la dedicació i la bona feina feta pels treballadors, sobretot durant els temps difícils de la pandèmia, en què la producció no va aturar-se.

Font: RTÉ

Torna a dalt