Hordes cap als caixers arran del glitch a l'app del BOI

Hordes cap als caixers arran del glitch a l'app del BOI Oficina de Bank of Ireland a College Green, Dublin 2 / Foto: Liffey

Alguns clients de Bank of Ireland (BOI) amb un compte al banc virtual Revolut van veure la llum ahir després que un problema informàtic a l’aplicació mòbil i a la banca per internet de Bank of Ireland -anomenada 365 Online- permetés de transferir fins a cinc-cents euros a qualsevol compte de Revolut, independentment del saldo que hi hagués al compte emissor. D'altra banda, n'hi ha que diuen que van poder transferir mil euros, tot i que Bank of Ireland ha assegurat que el límit era de cinc-cents.

Òbviament, la notícia va córrer com la pólvora i ahir al vespre es van formar cues en molts caixers automàtics -de qualsevol entitat-, amb gent que havia fet la transferència i que posteriorment treia diners amb la carta bancària de Revolut. De fet, en alguns caixers hi havia tanta cua que la Garda va haver de desplegar-se als llocs on hi havia més gent, tot i que segons un portaveu del cos policial, ho van fer de manera discrecional als indrets on hi hagués un risc més alt de problemes d’ordre públic.

En aquest sentit, la Garda va negar que hagués fet el desplegament a petició del banc, malgrat que en alguns casos van dispersar la cua i van blocar l’accés als caixers, col·locant-hi un agent o un cotxe patrulla. El portaveu també va recordar a la gent d’actuar de manera responsable a l’hora de gestionar els seus afers bancaris.

Per la seva banda, Bank of Ireland va afanyar-se a advertir els qui transferien diners -que no tenien- cap a un compte de Revolut, que un cop esmenessin l’error, els diners transferits serien descomptats, això sí, mirant d’acostar posicions d’una manera amistosa, va demanar als qui s’haguessin quedat amb un descobert al compte i es trobessin en una situació financera difícil, que contactessin amb ells; a més, el banc també ha informat que no cobrarà comissions ni interessos per als qui aprofitant el glitch, haguessin quedat amb un saldo negatiu.

Avui al matí el problema ja havia estat esmenat.

 

Torna a dalt