H&M anuncia que obre a l'antic Clerys aquest divendres

H&M anuncia que obre a l'antic Clerys aquest divendres L'encara futur local d'H&M a l'antic Clerys / Foto: Liffey

Aquest divendres acabarà, si més no de manera parcial, un dels serials més longeus de Dublin durant els darrers anys: la reobertura del Clerys, els icònics grans magatzems del cèntric O’Connell Street que van tancar, literalment, de la nit al dia el juny del 2015, deixant centenars de persones sense feina, algunes de les quals amb dècades de servei a la casa.

La notícia va causar consternació, no només per tractar-se de tota una icona comercial, sinó pel modus operandi, que fou una magnífica obra d’enginyeria jurídica; en aquest sentit, tot i ser dues entitats del mateix consorci empresarial, una no havia de fer-se càrrec de les pèrdues de l'altra, per la qual cosa, quan l’entitat que duia l’operativa va declarar-se en fallida -obligant l’establiment a tancar-, l'altra, que era la propietària de l’edifici i que no tenia cap problema financer, no va haver de fer-se càrrec de les pèrdues ni de les indemnitzacions als empleats.

A partir de llavors va començar un llarg serial, primer amb la sol·licitud de permís urbanístic per a dur a terme el projecte Clerys Quarter -que inclou botigues, restaurants, oficines i un hotel- i després amb els treballs de remodelació de l’edifici, que han durat uns quants anys i és que la jugada gens ètica feta amb el tancament dels grans magatzems va suposar que tothom fos molt primmirat a l’hora de fer cap concessió.

La part final del serial ha estat la data de reobertura, que ha anat posposant-se reiteradament durant més d’un any, tot i que ja s’havia anunciat quines serien les marques que ocuparien els dos locals amb vitrina al carrer O’Connell: la cadena sueca de roba casual H&M i la cadena britànica de roba de luxe Flannels.

De tota manera, aquesta darrera va entrar en un litigi amb els promotors del Clerys Quarter arran d’una disputa sobre qui havia de fer-se càrrec de les despeses de remodelació del local i finalment, els britànics van decidir de rescindir unilateralment el contracte. Amb tot, a mitjan gener va començar un nou capítol amb l’anunci que Decathlon, la cadena francesa de botigues de material esportiu, ocuparia el local inicialment assignat a Flannels.

Tornant a divendres vinent, H&M ha anunciat que, aquesta vegada sí, obrirà la botiga, que té una superfície de 2.787 metres quadrats repartits entre dues plantes. Evidentment, un moment tan esperat com aquest requerirà una mica de pompa i és per això que hi haurà una petita cerimònia, amb tallada de cinta inclosa.

Pel que fa als seus futurs veïns francesos, la previsió és que obrin al juliol; fins llavors, tindran estampat el seu nom a les finestres de local que ocuparan (foto a sota), fent publicitat en un lloc per on cada dia passen milers de persones, com ja va fer Flannels, que finalment se’n va desdir.

Podeu mirar el vídeo de l'obertura a Liffey TV

 

Vitrina de la futura botiga de Decathlon a l'antic Clerys / Liffey

Torna a dalt