100 dies de protesta dels treballadors de Vita Cortex

100 dies de protesta dels treballadors de Vita Cortex Els participants a la protesta / Foto: Facebook

El passat 16 de desembre els treballadors de la fàbrica de Vita Cortex a Cork van començar una protesta en forma de tancada al seu lloc de treball després que un dia abans van ser informats que la planta abaixava la persiana i que no cobrarien les indemnitzacions que l'empresa havia pagat anteriorment quan havia tancat altres fàbriques a Irlanda.

Els propietaris han culpat la NAMA, el banc públic d'actius tòxics, per haver congelat 1.25 milions d'euros dels comptes d'una altra empresa del grup que havien de ser utilitzats per pagar les indemnitzacions. La resposta de la NAMA és que tracta cada empresa per separat i que no pot utilitzar els diners d'una entitat per pagar els deutes de l'altra.

En un primer moment va semblar que la protesta duraria poc i que una de les dues parts cediria però no ha estat així i ja han passat 100 dies. El cas Vita Cortex forma part del panorama informatiu i els treballadors han rebut mostres de suport de diversos partits, sindicats i personatges coneguts com l'entrenador del Manchester United Sir Alex Ferguson, l'expresidenta de la República Mary Robinson i l'escriptor Noam Chomsky. 

Torna a dalt