Error milionari a la legislació sobre la property tax

Error milionari a la legislació sobre la property tax Cartell contra la property tax / Foto: Liffey

Un error a l’hora d’escriure la legislació referent a la polèmica taxa de la propietat obligarà Hisenda a tornar els diners a uns 10.000 contribuents que en principi haurien d'haver pagat si no hagués estat per un petit detall de redacció. En teoria es volia declarar exempts de pagament fins al 2016 tots aquells que compressin un habitatge per primera vegada (first-time buyers) i els que compressin un habitatge nou a un constructor o promotor.

Tanmateix, si la llei s’interpreta de manera estricta s’entén que l’exempció és per a tots els qui hagin comprat un habitatge durant el 2013. De les 20.000 persones compradores que es calcula que hi haurà durant el 2013 la meitat ja gaudien de l'exempció pel fet de ser “first-time buyers” però l’altra meitat s’estalviarà de pagar la taxa durant els propers tres anys, això sí, sempre que compleixin la condició de viure a l'habitatge comprat.

Per a una casa valorada en 205.000 euros l’estalvi durant tot el període serà d’uns 1.400 euros. Se sap que Hisenda coneixia el problema des de l’estiu però que no havia volgut fer-lo públic.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/hrfu

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt