La por al frau endarrereix el pagament electrònic de subsidis

La por al frau endarrereix el pagament electrònic de subsidis Oficina de Benestar Social a Thomas Street, Dublin 8 / Foto: Liffey

Actualment la meitat dels 87 milions de pagaments que realitza el departament de Benestar Social, on s'hi inclou tot tipus de subsidis i pensions, es fan mitjançant pagaments en metàl·lic que els beneficiaris van a recollir a l’oficina de correus que hagin escollit però pagar en efectiu té un cost 6 vegades superior a pagar via transferència bancària.

És per això que el departament encapçalat per Joan Burton estudia de fa temps un mètode que permeti pagar d’una manera eficient però el temor al frau n’ha fet endarrerir la seva implementació fins que hi hagi mesures de control per a evitar-lo. Fa uns anys els pagaments es feien via transferència bancària però van descobrir diversos casos d’estrangers que vivien alegrement al seu país i només venien a Irlanda una vegada al mes per signar a l’oficina de Benestar Social.

D’altra banda i per no encoratjar els aturats a rebutjar una feina temporal mal pagada durant la campanya de Nadal, Burton ha assegurat que aquells a qui s’acabi el contracte temporal al gener se’ls tramitarà l’atur ràpidament.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hsFy

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt