El rescat del Bank of Ireland comença a ser profitós

El rescat del Bank of Ireland comença a ser profitós Placa del Bank of Ireland a l'IFSC, Dublin 1 / Foto: Liffey

Ahir el Bank of Ireland (BOI) va començar a tornar el préstec que li va fer l’Estat a principi del 2009, a fi d’evitar-ne la fallida, avançant-se uns mesos a la data prevista del mes de març. Cal dir que el BOI ha estat l´únic banc irlandès que ha romàs sota control privat perquè, malgrat que el govern hagués comprat totes les accions necessàries per salvar-lo, un grup d’inversió nord-americà va injectar-hi diners evitant-ne d'aquesta manera la nacionalització.

Aquest primer pagament del BOI cap a l’Estat serà d'uns 2.050 milions d’euros -n’hi va prestar 4.700- dels quals 1.300 seran pagats per inversors privats via compra de les accions preferents en mans estatals, 580 milions mitjançant una emissió de noves accions i la resta a càrrec dels fons del banc.

Amb aquesta operació el govern passarà a controlar un 14% de les accions, fins ara era un 15%, i suposarà un benefici per al contribuent en forma d’interès, 151 milions, i una plusvàlua de 62 milions. Segons el ministre d’Economia, Michael Noonan, amb aquest retorn del préstec s’envia un missatge de confiança a l’estranger i això ja es nota en l’emissió d’accions, que es col·loquen sense problemes entre els inversors.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/hzYT

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt