Els pagesos en guerra contra els grans supermercats

Els pagesos en guerra contra els grans supermercats Pagesos protestant al Dunnes Stores / Foto: IFA via Twitter

Uns dos-cents pagesos van fer ahir una volta pel centre de Dublin per protestar contra el baix preu al que les cadenes de grans supermercats com Lidl, Aldi, SuperValu i Dunnes Stores venen els seus productes. L’acte central va tenir lloc al Dunnes Stores del centre comercial de Saint Stephen’s Green (Dublin 2) on el grup de pagesos va comprar verdura i hortalisses a un preu molt baix per posteriorment regalar-ho a la clientela de l’establiment.

La Unió de Pagesos d’Irlanda (IFA) reclama una legislació que prohibeixi la venda de productes frescos a un preu molt baix, tan baix com 5 cèntims el quilo de pastanagues, perquè actualment les grans superfícies comercials s’aprofiten del buit legal pagant molt poc als productors, fet que fa perillar la viabilitat de moltes explotacions familiars. De tota manera i segons han comunicat les cadenes implicades, són elles les que assumeixen el cost de vendre a un preu tan baix.

D’altra banda, un portaveu del ministre d’Empresa, Richard Bruton, ha afirmat que la proposició de llei que hauria d’establir un codi de conducta en les relacions entre productors i venedors a fi d’assegurar un intercanvi comercial just està gairebé enllestida i es publicarà d’aquí a unes setmanes.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/hTnS

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt