Hisenda fa els ulls grossos amb la casa del president

Hisenda fa els ulls grossos amb la casa del president L'Áras an Uachtaráin al Phoenix Park, Dublin 15 / Foto: Liffey

De pagar la taxa de l'habitatge als Revenue Commissioners (Hisenda) no se'n salva ningú però a Michael D. Higgins, el President de la República, li han fet un tracte especial situant l'Áras an Uachtaráin (la Casa del President) al tram impositiu 14, és a dir, el que va dels 700.000 als 750.000 euros i d'aquesta manera no es considera mansió, fet que l'eximeix d'un suplement anomenat “mansion tax” que han de pagar els qui tenen una residència valorada per sobre del milió d'euros.

De tota manera al President Higgins tampoc li deu preocupar gaire el tema perquè no serà ell qui pagui els 1.300 euros d'impost sinó que ho farà l'Oficina d'Obres Públiques (OPW), un ens públic que s'encarrega d'administrar i mantenir els edificis de titularitat estatal.

L'OPW ha justificat el valor a la baixa de l'edifici adduint que la taxa de l'habitatge només és per a edificis residencials i a l'Áras també hi ha una zona d'administració que no ha entrat en el còmput. A més, com que no és a la venda ni hi ha cap altra propietat semblant per poder fer-ne una comparació es fa difícil estimar-ne el valor de mercat.

Malgrat que el pagament és només una transferència entre entitats públiques, de l'OPW cap a Hisenda, el diputat del Labour per Dublin Sud-est, Kevin Humphreys, ha mostrat el seu malestar pel poc valor assignat a aquesta propietat situada al bell mig del Phoenix Park (Dublin 15) perquè els diners provinents d'aquests impostos van a parar a les administracions locals. En aquest cas concret un impost alt beneficiaria Dublin, que és on hi ha el districte electoral de Humphreys.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hYo0

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt