L'IRFU s'apunta a la precarietat del mercat laboral

L'IRFU s'apunta a la precarietat del mercat laboral Intreo, el Servei d'Ocupació / Foto: Liffey

En una època en què la precarietat laboral és la norma i hi havent-hi més gent cercant una feina que no pas vacants, no és gens estrany que les empreses vulguin aprofitar-se de la situació, algunes de les quals portant la situació a l'extrem i oferint contractes de pràctiques no remunerades però, per contra, demanant tot tipus de titulacions, experiència i disponibilitat total.

El darrer cas ha estat el de l'IRFU, la Federació Irlandesa de Rugbi, que havia publicat un anunci per a una posició de becari en Ciència d'Esports Nacionals. Malgrat que el salari era de 0 euros per 40 hores setmanals, l'IRFU no escatimava res en requisits, demanant que el candidat tingués algun màster o doctorat en Ciències de l'Esport així com recerca publicada en Ciències del Rendiment, entre altres coses.

Just després de la seva publicació, l'IRFU ha rebut una allau de crítiques de tal magnitud que s'ha vist obligada a retirar l'anunci, a demanar disculpes i a admetre que havia estat un error, assegurant que a l'entitat no es fan pràctiques no remunerades i que l'anunci correcte es publicarà en els dies vinents.

Tanmateix, la disculpa no ha estat suficient per acabar amb la polèmica i el diputat laborista Alan Kelly ha anunciat que durà el cas a la Comissió d'Esports del Parlament perquè hi donin un cop d'ull.

Per la seva banda, el departament d'Ocupació i Benestar Social ha informat que a la legislació irlandesa no hi ha cap descripció legal del terme “becari”, però que algú que tingui un contracte amb una empresa o entitat ha de cobrar, com a mínim, el salari mínim, que actualment és de 9,55 euros l'hora, independentment de quin sigui el títol de la seva feina.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt