La FAI crea un fons per a pagar salaris endarrerits

La FAI crea un fons per a pagar salaris endarrerits Uns cèntims per al fons de la FAI / Foto: Liffey

La League of Ireland, la lliga irlandesa de futbol actualment coneguda com l'SSE Airtricity Premier League Division per motius de patrocini, no passa pel seu millor moment i durant les darreres setmanes ha estat notícia per coses que no tenen res a veure amb l'esport sinó amb les finances dels clubs, alguns dels quals s'arrosseguen per la lliga havent de fer mans i mànigues a fi de poder pagar el salari als seus jugadors.

Els darrers protagonistes d'aquesta problemàtica han estat els jugadors del Bray Wanderers, a qui es devia diversos mesos de sou i que van amenaçar de declarar-se en vaga, i els del Limerick, que també han començat a patir endarreriments. A més, sembla que els problemes econòmics tenen un efecte sobre el joc d'aquests equips perquè el Bray Wanderers és el cuer i el Limerick és avantdarrer.

De tota manera, la FAI (Federació Irlandesa de Futbol) ha creat un fons que es destinarà a pagar el salari dels jugadors que no cobrin del seu club, això sí, només es farà efectiu el pagament en casos extrems i els clubs hauran de reemborsar els diners al fons a final de temporada; en cas contrari se'ls imposarà una sanció.

El fons tindrà un saldo de 300.000 euros, que seran aportats a parts iguals per la FAI i per l'Associació Irlandesa de Futbolistes Professionals (PFAI), i només podrà ésser utilitzat pels equips que juguin a la màxima categoria.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt