L’ajuntament de Dublin presenta el nou Dalymount Park

L’ajuntament de Dublin presenta el nou Dalymount Park Disseny del nou Dalymount Park / Foto: DCC via youtube

El Dalymount Park, el vell i atrotinat estadi situat al barri de Phibsboro (Dublin 7), canviarà radicalment d'imatge gràcies al projecte de remodelació encarregat per l'ajuntament de Dublin. Als anys seixanta i setanta del segle passat l'estadi havia viscut el seu moment de glòria, amb visites com la del Santos FC de Pelé, que el febrer del 1972 va aplegar uns 30.000 espectadors, però ja fa molt de temps que cau a trossos.

El punt d'inflexió va ser al novembre del 2015 quan l'ajuntament va comprar l'estadi, que llavors era propietat dels creditors del Bohemian FC, un equip de la primera divisió de la lliga irlandesa, l'SSE Airtricity League, que a fi de pagar els deutes va anar perdent el seu estadi esglaonadament i per parts, amb un creditor quedant-se una graderia, un altre l'altra, l'altre mig camp de joc, etc.

Amb tot, sembla que els dies de glòria podrien tornar i és que el projecte presentat per l'ajuntament, que preveu de construir un nou estadi amb capacitat per a 6.000 persones i amb totes les modernitats, tindria categoria 3 de la UEFA. També hi haurà un museu interactiu i instal·lacions disponibles per a la comunitat local com una biblioteca i sales de reunió.

Una altra novetat respecte a la situació actual és que hi haurà un altre equip, a banda del Bohemian FC, que hi jugarà de local; es tracta del Shelbourne, també de l'SSE Airtricity League, que fa molts anys que juga al Tolka Park, un altre estadi vell i atrotinat, unes característiques molt habituals entre els clubs de la lliga irlandesa, que també cau a trossos i on l'ajuntament construirà habitatge social.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt