The return of the Mick: torna McCarthy 16 anys després

The return of the Mick: torna McCarthy 16 anys després El nou seleccionador irlandès, Mick McCarthy / Foto: John Candy via Flickr

Menystenint totalment la dita popular que les segones parts no són mai bones la Federació Irlandesa de Futbol (FAI) ha decidit d’oferir la feina de seleccionador a Mick McCarthy després que fa uns dies i de mutu acord, va finalitzar la seva relació contractual amb Martin O’Neill i el seu ajudant, el controvertit Roy Keane, que van substituir Giovanni Trapattoni l’any 2013, posant fi a l’era de l’italià, que havia durat cinc anys.

L’inici de l’era del duet O’Neill-Keane va ser força prometedor, fet que va tornar a engrescar els afeccionats, però després de la gran actuació a l’Eurocopa de França l’any 2016, en què van caure amb molta dignitat als quarts de final davant dels amfitrions, el combinat verd va iniciar un declivi sense aturador, com s’ha vist clarament en la disputa del Torneig de les Nacions UEFA, en què els verds no han marcat cap gol en els darrers tres partits.   

Curiosament, és precisament Keane el protagonista de l’incident pel qual més es recorda McCarthy durant la seva primera època com a seleccionador, que va durar des del 1996 fins al 2002, quan just abans de l’inici de la Copa del Món de Corea i el Japó, Keane va criticar les instal·lacions de Saipan (Illes Marianes) on Irlanda preparava el Mundial.

McCarthy no va dubtar gens a enviar Keane cap a casa en un incident conegut com Els Fets de Saipan i que va dividir Irlanda en dos bàndols. Tanmateix, l'incident no va tenir cap impacte en el rendiment de l'equip i els verds van fer un molt bon paper al torneig, arribant als vuitens de final, on van caure derrotats als penals per Espanya.  

Ara, l’objectiu del nou seleccionador, que cobrarà 1,2 milions d’euros anuals, serà de classificar Irlanda per a l’Eurocopa 2020 que, per primera vegada, tindrà les seus repartides per tot Europa, amb el dublinès Aviva Stadium inclòs. De fet, el sorteig de la fase classificatòria per a l’Euro 2020 se celebrarà diumenge vinent a la capital irlandesa.

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt