Victòria crucial d’Irlanda en un sempre dur Murrayfield

Victòria crucial d’Irlanda en un sempre dur Murrayfield Jugada de l'Escòcia - Irlanda a Murrayfield / Foto: pantalla Virgin Media TV

Irlanda s’ha pogut recuperar aquesta tarda a Murrayfield davant d’una decent Escòcia del cop que, ara fa una setmana, va suposar la clara derrota contra Anglaterra a l’Aviva en la jornada inaugural del Sis Nacions. De tota manera, no ha estat una victòria fàcil i en alguns moments del partit els mateixos fantasmes de fa set dies, sobretot amb relació a la manca de confiança, han sobrevolat els verds.

El partit ha començat amb domini escocès, que ha instal·lat el joc a la zona de 22 irlandesa tot i que sense fer jugades de perill. Amb tot, els del Card s’han estrenat al marcador al minut 5 amb un cop de càstig de Greg Laidlaw (3-0), un dels millors xutadors del torneig, fruit d’una falta de Bundee Aki, que ha agafat la pilota quan l’oval era, segons l’àrbitre francès Romain Poite, en possessió d’Escòcia, tot i que a les imatges de televisió s’ha vist com la pilota no la controlava ningú.

A partir d’aquest moment Irlanda s’ha despertat i ha començat a dominar el joc. El premi ha arribat al minut 10 gràcies a un regal d’Escòcia: Jacob Stockdale ha xutat endavant des del mig del camp i després d’una sèrie de rebots bojos, Tommy Seymour ha agafat la pilota però en veure’s pressionat pels atacants irlandesos ha fet una passada defectuosa cap a Seán Maitland que ha estat interceptada per Conor Murray; l’irlandès, que ja duia embranzida de perseguir la pilota després del xut d’Stockdale, ha pogut arribar lliure de marca fins a la zona d’assaig, 3-5. Jonathan Sexton ha fallat la conversió, trencant així la ratxa de fa set dies, en què va transformar les quatre que va xutar.

Aquest assaig ha encoratjat Irlanda, que ha passat a dominar aquesta fase del partit, amb una Escòcia força insegura, com ho demostren els nombrosos errors en les passades. A més, al minut 15, Stuart Hogg, un dels pilars principals del Quinze del Card, ha hagut d’abandonar el terreny de joc per lesió.

Irlanda ha aconseguit el segon assaig de la mà de Jacob Stockdale que, al minut 17, després d’escapolir-se entre la línia de defensa escocesa a la zona de mitjos, ha arribat a la zona d’assaig a gran velocitat perseguit per dos adversaris, que no l’han pogut atrapar, 3-10. Com que Sexton era a la banda sent atès per una lesió, Murray ha fet la conversió, 3-12.  

El joc ha tornat a ser molt igualat, això sí, desenvolupant-se durant un 75% del temps a camp irlandès. Tanmateix, l’únic moment en què Irlanda ha passat per cert perill ha estat al minut 23 quan Sam Johnson ha estat a punt de fer un assaig en una de les cantonades, tot i que la jugada ha estat invalidada després que, amb les imatges de televisió, s’hagi determinat que la passada a l’inici de la jugada havia estat un forward, és a dir, que el receptor estava més avançat que el passador.

De tota manera, Johnson, aquesta vegada sí, ha escurçat la distància al marcador al minut 29 amb un assaig, el primer en un partit internacional d’aquest australià resident a Glasgow, després que Finn Russell interceptés una passada de Joey Carbery al mig del camp i es plantés a cinc metres de la zona d’assaig, moment en què ha estat placat per Keith Earls però que ha pogut passar la pilota a Johnson que, lliure de marca, ha plantat l’oval a la zona d’assaig, 8-12. Conversió de Laidlaw, 10-12.

Els darrers minuts han estat de domini escocès, que ha assetjat la zona de 22 irlandesa. Tanmateix, els embats dels del Card, que han passat uns minuts a cinc metres de la zona de marca, han estat aturats per una disciplinada defensa irlandesa i només han estat a punt de fer un assaig quan Seymour s’ha escapat cap a una de les cantonades però ha estat aturat al darrer moment per Stockdale.

La segona part ha començat amb els mateixos errors en les passades que la primera i amb molt de joc al mig del camp, primer, i després amb Irlanda assetjant la zona de 22 escocesa, tot i que sense cap resultat destacable gràcies a la bona defensa escocesa.

Amb tot, Irlanda ha començat a sentenciar el partit al minut 56 quan Carbery ha recuperat la pilota a la zona de mitjos, ha avançat gairebé la meitat del camp perseguit pels escocesos i quan ha vist que l’anaven a placar ha passat la pilota a Earls, que ha avançat lliure de marca fins a la zona d’assaig, 10-17. Conversió de Carbery, 10-19, suplint l’absència de Sexton, que a la mitja part no ha superat el test practicat pels metges arran d’un cop al cap i ja no ha tornat al camp.

Amb el marcador en contra, Escòcia ha començat a forçar la màquina però Irlanda ha controlat molt bé el tempo, sense prendre riscos i aturant els intents d’avanç dels del Card, que només han pogut escurçar la distància al minut 62 mitjançant un cop de càstig transformat per Laidlaw, 13-19.

La part final del partit ha estat de domini irlandès, que ha gairebé sentenciat el partit al minut 69 amb la transformació d’un cop de càstig per part de Carbery, que deixava el marcador en un relativament còmode 13-22. Des de llavors i fins al final del partit, el joc s’ha desenvolupat al mig del camp sense que es posés en perill la victòria d’Irlanda, que ha sabut administrar el seu avantatge i amb una Escòcia que ja no hi creia.

La següent cita dels homes de Joe Schmidt serà el 24 de febrer a Roma, un desplaçament que no hauria de suposar gaires problemes per aconseguir una segona victòria, atès que Itàlia sol ser la Ventafocs del torneig, i que posaria Irlanda en una còmoda posició abans de rebre França el 10 de març i visitar Gal·les a la darrera jornada, el 16 de març, un dia abans de Sant Patrici.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt