Toc d’atenció a Paddy Power per l’anunci del Sis Nacions

Toc d’atenció a Paddy Power per l’anunci del Sis Nacions L'anunci de Paddy Power a l'Irish Times / Foto: Liffey

La casa d’apostes Paddy Power és molt coneguda pels seus polèmics anuncis, que en algunes ocasions són considerats ofensius i que solen generar un alt nombre de queixes a l’Advertising Standards Authority of Ireland (ASAI), l’ens públic que vetlla pel manteniment d’uns estàndards mínims a la publicitat que apareix als mitjans de comunicació així com en panells d’anuncis instal·lats arreu del territori.

El darrer cas que l’ASAI ha tractat amb Paddy Power fa referència a un anunci aparegut en alguns diaris irlandesos el passat dos de febrer, en què la casa d’apostes va voler escalfar l’ambient en la jornada inaugural del Sis Nacions, més concretament el que enfrontava Irlanda amb Anglaterra aquell mateix dia a l’Aviva Stadium de Dublin. El polèmic anunci (foto) deia “Estimada Anglaterra, ens sap greu els dos darrers anys de dolor, patiment i humiliació. 798 anys més i empatarem. Paddy Power”.

La primera part, la dels dos anys, feia referència a les dues darreres edicions del Sis Nacions, la del 2017, quan Anglaterra va guanyar el torneig però sense emportar-se el preuat Grand Slam -guanyar tots els partits- perquè Irlanda li va aixafar la guitarra a l’última jornada, i la del 2018, quan Irlanda va guanyar el Grand Slam imposant-se a Anglaterra, el dia de Sant Patrici i a Twickenham, el gairebé sempre inexpugnable feu dels pèrfids anglesos.

La segona part, la dels 798 anys, feia referència als aproximadament 800 anys d’ocupació d’Irlanda per part d’Anglaterra, primer en format normand i després en format anglobritànic. Així doncs, després dels dos darrers anys de revenja irlandesa, encara en mancaven 798 de dolor, patiment i humiliació per a empatar. La polèmica va provocar que l’ASAI rebés sis queixes, que van ser admeses a tràmit, fet pel qual es va demanar explicacions a Paddy Power.

Les queixes rebudes per l’ASAI deien que l’anunci era racista, ofensiu, generador de sentiments contra els anglesos i molt insensible. Per la seva banda, Paddy Power va respondre que, com d’habitud, a seva intenció era de fer una cosa trencadora, al límit, però atractiva i amb humor, assegurant que no era la seva intenció d’ofendre i que era una visió humorística de la històrica rivalitat entre els dos equips. A més, no van rebre crítiques a les xarxes ni els va trucar ningú demanant explicacions.

Per la seva banda, l’ASAI va considerar que la rivalitat esportiva estava molt bé i que en un esport com el rugbi les paraules dolor, patiment i humiliació tenien un cert sentit, però que per contra, també s’havia de ser molt curós quan es feia referència a les relacions històriques entre ambdós països, sobretot en aquest cas concret.

En l’àmbit esportiu, el partit el va guanyar Anglaterra amb molta autoritat, per la qual cosa ara el marcador és de 2 a 801.

Font: The Journal.ie

Torna a dalt